Archiefopname van de avond waarop Janneke van Gaal overleed na elektrocutie in een woning aan de Koevoortseweg in Boxtel. (Foto: Persburo Sander van Gils).
Archiefopname van de avond waarop Janneke van Gaal overleed na elektrocutie in een woning aan de Koevoortseweg in Boxtel. (Foto: Persburo Sander van Gils).

Geldstraffen in elektrocutiezaak

Algemeen

De rechtbank Oost-Brabant heeft de gemeente Boxtel, leegstandverhuurder Camelot en de technische dienst van Camelot vrijdag veroordeeld tot geldstraffen van 60.000 euro. De instanties hebben volgens de rechter schuld aan de tragische dood van de studente Janneke van Gaal. In januari 2013 kwam ze om het leven door elektrocutie tijdens het douchen.

De Bossche rechtbank boog zich twee weken geleden bijna twee dagen over de kwestie waarin vooral tijdens de tweede zitting de advocaten van gemeente en Camelot elkaar de Zwarte Piet toeschoven en beiden geen verantwoordelijkheid wensten te nemen voor het gruwelijke incident. Tot ontzetting van de familie van het slachtoffer. Volgens de officier van justitie stond onomstotelijk vast dat Boxtel en Camelot tekort zijn geschoten bij de verhuur van het antikraakpand, waar voorheen een grote Boxtelse familie woonde. Er werd een geldboete geëist van 60.000 euro voor zowel Boxtel als Camelot. De technische dienst van Camelot hoorde een eis van 30.000 euro.

Nadat de woning aan de Koevoortseweg leeg was komen te staan, besloot de gemeente toch over te gaan tot verhuur, ondanks dat eerder werd geconcludeerd dat het pand in feite onbewoonbaar was. Daarvoor werd Camelot in de arm genomen, een instantie die momenteel ook meerdere panden in Boxtel verhuurt.

Studente Janneke betrok het pand met een huisgenoot. Die merkte als eerste dat er problemen met de elektriciteitsvoorziening; hij kreeg stroomstootjes onder de douche. Het euvel werd gerepareerd door een monteur van de technische dienst van Camelot. Maar deze man was niet vakbekwaam, zo bleek tijdens de rechtszaak. Bovendien werden tal van andere problemen en onveilige aansluitingen in het elektriciteitsnet niet opgemerkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Omstreden bouwplan aan Postelstraat Esch mag door Bouwen en wonen 9 uur geleden
Sinds vorige week is dit geen vertrouwd beeld meer op de Kampina. De paarden zijn weggehaald door Natuurmonumenten.
Natuurgebied Kampina neemt afscheid van IJslandse paarden Natuur & milieu 13 uur geleden
Blik op het oude NS-station in de jaren tachtig.
'Boxtel werd dankzij treinstation plaats met allure' MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Logo
Marieke Dijkshoorn is de eerste vrouwelijke voorzitter van de Gildenbondsharmonie.
Marieke Dijkshoorn nieuwe voorzitter Gildenbondsharmonie Cultuur 17 uur geleden
Logo
Rob Scholten, Mathijs Hendriks, Sjef Vermeer en Nathalie van den Bogaard (vlnr) tonen enkele items die per opbod worden verkocht. Tommie van Alphen maakt de veilingcommissie van ODC compleet.
Van voetbalschoenen Luuk de Jong tot gesigneerd wielershirt Jonas Vingegaard Verenigingen 19 uur geleden
De deelnemers aan het eendaagse lentetoernooi van LTV Munsel.
Tennissers LTV Munsel vinden mixen wel zo gezellig Sport 30 apr, 15:14
Tijdens Koningsdag waren er veel sportieve spelletjes voor de jeugd in sportpark De Laat in Gemonde.
Sportpark De Laat was stralend middelpunt tijdens Koningsdag in Gemonde Sport 30 apr, 14:45
Afbeelding
Waterschap met ruime buffer de zomer in Natuur & milieu 30 apr, 14:00