De Schijndelseweg, vóór rotonde La Salle, is één van de 55 locaties in de gemeente Boxtel waar kabels zijn gespannen om het verkeer te meten.
De Schijndelseweg, vóór rotonde La Salle, is één van de 55 locaties in de gemeente Boxtel waar kabels zijn gespannen om het verkeer te meten.

Verkeersmetingen op 55 locaties

Algemeen

Op allerlei plekken in Boxtel, zoals de Bosscheweg, Mgr. Wilmerstraat en Schijndelseweg, liggen momenteel dubbele kabels over de weg gespannen. Aan de slangen is een kastje bevestigd. De gemeente Boxtel laat weten dat er een verkeersmeting wordt gedaan.

Deze onderzoeken vinden iedere vier tot acht jaar plaats in de gemeente. De laatste meting in Boxtel was in 2010. Sinds vrijdag zijn er op 55 locaties, verspreid over de gehele gemeente, lussen en sensoren te vinden. Op de meeste plekken wordt het aantal voertuigen, inclusief fietsers gemeten. Ook wordt gekeken naar welke soorten voertuigen over de kabels rijden, zoals zware en lichte vrachtwagens, auto's, motoren, brommers en fietsers. Op een aantal locaties wordt specifiek op snelheid gemeten.

Om over alle wegvakken, die van kruispunt tot kruispunt lopen, in de gemeente uitspraken te kunnen doen en berekeningen te kunnen maken, bestaat sinds 25 jaar het verkeersmodel Brede Model Aanpak (BBMA). Op basis van dit model en in overleg met de provincie, een technisch ontwikkelaar en beheerder zijn 55 representatieve meetlocaties gekozen. De metingen worden tussen 4 en 21 maart verricht. De resultaten zijn volgend jaar beschikbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Artist impression van het gebouw met boven- en benedenwoningen.
Nieuwbouwproject in Liempde: schop mag in de grond Bouwen en wonen 2 uur geleden
De band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 18 mei een optreden in de tent in het Liempdse Concordiapark.
Het gaat drie dagen rocken en rollen in Liempde Cultuur 2 uur geleden
Logo
Hoewel de naam anders doet vermoeden, vindt Church Open Air binnen in eetcafé De Kerk plaats.
Café De Kerk viert tienjarig bestaan met AC/DC-tribute Cultuur 4 uur geleden
Kay Karssemakers en zijn crossmotor zijn geheel bedekt onder de modder. De omstandigheden in Portugal maakten het een lastig raceweekend voor de Boxtelaar.
Teleurstelling bij Karssemakers na valpartij in modder Sport 5 uur geleden
Met een spectaculaire sliding probeert een van de Boxtelse spelers het honk aan te raken voor de bal terug is bij de thuisplaat.
Honkballers Ducks komt twee slechte fases niet te boven tegen Blue Lions Sport 6 uur geleden
In 2019 was onder meer de Eindhovense band Handsome Johnny te zien op het podium in de Oude Kerkstraat. Live muziek buiten is dit jaar weer mogelijk na overleg met de buurt.
Bockesprongen: weer live muziek in Oude Kerkstraat Cultuur 6 uur geleden
Kas Beekmans had de nodige pech tijdens zijn eerste raceweekend in de Supersport 600 klasse.
Lastige eerste wedstrijd voor Kas Beekmans Sport 7 uur geleden
Boxtel's Harmonie presenteert een zomers repertoire tijdens het jubileumconcert voor de Heilig Bloedstichting.
Boxtel's Harmonie speelt... mirakelse muziek Muziek 8 uur geleden