Afbeelding

Kasteren eert Antonius Abt

Algemeen

De Liempdse buurtvereniging Kasteren eert zondag 24 januari Sint-Antonius Abt. Een processie trekt onder aanvoering van het gelijknamige schuttersgilde vanuit café 't Groene Woud naar de veldkapel op de hoek van de Kasterensestraat en De Maai die is toegewijd aan de patroonheilige. Wie na afloop wil aanschuiven tijdens een koffietafel dient zich aan te melden.

Ook nu wordt voorafgaand aan de processie een eucharistieviering opgedragen in het zaaltje van 't Groene Woud. Pater Edward Geldtmeijer, assumptionist van kasteel Stapelen in Boxtel, is vanaf 10.30 uur voorganger. Hij wordt geassisteerd door Mathieu Hendriks, geestelijk verzorger van Zorggroep Elde. Troubadour Jan van der Heijden tekent voor de muzikale omlijsting. Aansluitend lopen de deelnemers in processie naar de veldkapel, voorafgegaan door het gilde Sint-Antonius Abt dat een vendelgroet brengt. Ook wordt de zegen afgesmeekt over het kleinvee.

Bij terugkeer in de uitspanning bij het Duits Lijntje kunnen mensen aanschuiven voor een koffietafel. Deelname kost 10 euro voor volwassenen; kinderen betalen 2,50 euro. Belangstellenden kunnen zich tot maandag 18 januari aanmelden bij Rien van de Langenberg, telefoonnummer (0411) 63 27 24, Jan van de Sande, 63 18 95 of of Jos van der Leest, 63 13 03.

De naamdag van Sint-Antonius Abt is op 17 januari en wordt op Kasteren sinds 1984 rond die datum gevierd. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 2 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 4 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 5 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 6 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 7 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 8 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport gisteren