De kruising van de Dr. de Brouwerlaan met de Hendrik Verheeslaan is volgens wethouder Herman van Wanrooij onveilig voor fietsers. De straat én de betreffende kruising worden daarom anders ingericht. (Foto: Albert Stolwijk).
De kruising van de Dr. de Brouwerlaan met de Hendrik Verheeslaan is volgens wethouder Herman van Wanrooij onveilig voor fietsers. De straat én de betreffende kruising worden daarom anders ingericht. (Foto: Albert Stolwijk).

Drempel én knip voor veilig fietsen

Algemeen

Een drempel op de kruising van de Dr. de Brouwerlaan en de Hendrik Verheeslaan én een knip op de kruising met de Nieuwe Nieuwstraat moeten ervoor zorgen dat de verkeersveiligheid in de straat groter wordt. Wethouder Herman van Wanrooij wil uiteindelijk een veilige fietsverbinding realiseren van de wijk Boxtel-Oost naar Munsel.

Van Wanrooij kwam met een plan waarin de Dr. de Brouwerlaan twee verkeersknippen zou krijgen. Na overleg met onder meer Stichting Wijkorgaan Boxtel-Oost (SWBO) werd een ander voorstel gemaakt; de twee verkeersknippen zorgden voor onrust en protesten van de wijkbewoners. Het nieuwe plan voorziet dan ook in één verkeersknip en een drempel. ,,Deze zorgt ervoor dat het verkeer heel rustig moet rijden bij de beruchte oversteekplaats." Het tweede knelpunt is de kruising met de Nieuwe Nieuwstraat, hier wordt wél een knip gerealiseerd.

Nog voor de zomervakantie wordt een bijeenkomst gehouden voor bewoners van de wijk Boxtel-Oost waarbij zij worden geïnformeerd over de herinrichting en hun mening mogen geven over het voorlopig ontwerp. Na deze avond wordt een definitief plan opgesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 6 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 8 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 9 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 11 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 11 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 12 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15