In 2006 kwamen nog zo'n tienduizend christelijke muziekfans naar het Flevo Festival op landgoed Velder in Liempde. Voor 'opvolger' Graceland lijkt veel minder animo te bestaan. (Foto: Gerard Schalkx).
In 2006 kwamen nog zo'n tienduizend christelijke muziekfans naar het Flevo Festival op landgoed Velder in Liempde. Voor 'opvolger' Graceland lijkt veel minder animo te bestaan. (Foto: Gerard Schalkx).

Festival Velder op losse schroeven

Algemeen

De kaartverkoop voor de eerste editie van het christelijke muziekfestival Graceland op landgoed Velder in Liempde blijft 'dramatisch' achter bij de verwachtingen. Als vóór woensdag 10 juni niet duizend tickets zijn verkocht, wordt het evenement, dat van 14 tot en met 16 augustus staat gepland, afgeblazen. Dat melden de organisatoren op hun website.

Begin januari werden bekend dat Reyer, No Buts, Alive Again, Spyker, Johan ter Beek, Jan de Cock, Het Vreemdelingencollectief, Rogier Pelgrim en de Amerikaanse Transform DJ's op Velder verwacht worden. Met het online gaan van de website en de start van de ticketverkoop kwamen daar begin februari de volgende namen bij: Dizraeli and the Small Gods, A Red Season Shade, David Ahlen, Mighty Impuls Movement, Paulien Vervoorn, Jan Wolsheimer en Reinier Sonneveld. ,,Naast een uitgebreide line-up is er ook een speciaal festivalprogramma voor kinderen, waaronder medewerking van Elly & Rikkert", aldus de organisatie.

Er worden verschillende soorten kaarten aangeboden, ook voor eenoudergezinnen, groepen, studenten en kinderen. Net als bij andere festivals op Velder kan ook op Graceland gekampeerd worden. Voor de liefhebber van luxe kamperen zijn plaatsen beschikbaar met stroom.

De Liempdse familie Van Boeckel bood op haar landgoed Velder de voorbije jaren vaker onderdak aan christelijke festivals. Youth for Christ organiseerde het populaire Flevo Festival enkele keren en trok daarmee zo'n tienduizend toeschouwers. Het Flavor Festival kon daarna slechts rekenen op enkele duizenden belangstellenden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 6 uur geleden
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 8 uur geleden
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 10 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: herinrichting Bosscheweg Opinie 12 uur geleden
De coöperatieve Herenboerderij Wilhelminapark hield vorig jaar een open dag. Zondag 2 juni is er weer een.
Excursie Herenboeren Algemeen 13 uur geleden
Logo
Giel en An Konings- van de Pas uit Esch bewonderen in hun Bossche appartement de Yad Vashem-onderscheiding die ze kregen voor hun verzetswerk in de Tweede Wereldoorlog.
'Wat Giel en An Konings deden, was echt levensgevaarlijk' Cultuur 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
Omstreden bouwplan aan Postelstraat Esch mag door Bouwen en wonen 1 mei, 17:23
Sinds vorige week is dit geen vertrouwd beeld meer op de Kampina. De paarden zijn weggehaald door Natuurmonumenten.
Natuurgebied Kampina neemt afscheid van IJslandse paarden Natuur & milieu 1 mei, 13:03