Ontwerpster Astrid Willems, assumptionist Jan Zuiker en wethouder Peter van de Wiel onthulden het stiltemoment in kasteelpark Stapelen. (Foto: Henk van Weert).
Ontwerpster Astrid Willems, assumptionist Jan Zuiker en wethouder Peter van de Wiel onthulden het stiltemoment in kasteelpark Stapelen. (Foto: Henk van Weert).

Verwondering zoeken in stilte...

Algemeen

In kasteelpark Stapelen is zondag 10 mei een zogeheten stilte- of bezinningsmoment onthuld. Het kunstwerk van cortenstaal en beton is een geschenk van de paters assumptionisten aan de Boxtelse gemeenschap. Uit dank voor een eeuw gastvrijheid. Het is een plek om in stilte jezelf te verwonderen over het leven en de natuur.  

Astrid Willems, die vorig jaar afstudeerde aan mbo-school SintLucas, ontwierp het kunstwerk. Haar idee is verder uitgewerkt door de docenten Ron van de Ven en Ingrid Stoffels van diezelfde school. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met landschapsarchitecte Edith Kolkman en beeldend kunstenaar Peter van den Berk.

Het kunstwerk staat op de plek waar eerder dit jaar de Lourdesgrot is gesloopt. De ontwerpster verrichte de onthulling samen met wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel en algemeen overste Jan Zuiker van de Nederlandse assumptionisten. Dat gebeurde door een bloemenslinger weg te trekken waardoor een dichtregel van Gerrit Achterberg verscheen: 'Hier krijgt het ogenblik zijn echte grootte en achtergrond, een eeuwig open doek voor het verlangen...' 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 27 minuten geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 1 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 3 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 4 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 5 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 7 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport gisteren