De rouwstoet met drie lijkwagens met stoffelijke resten van vliegramp MH17 passeert Liempde en Boxtel nabij Peters Hoek. (Foto: Marc Cleutjens).
De rouwstoet met drie lijkwagens met stoffelijke resten van vliegramp MH17 passeert Liempde en Boxtel nabij Peters Hoek. (Foto: Marc Cleutjens).

Applaus klinkt bij passeren rouwstoet MH17

Algemeen

Een kleine twintig inwoners van Boxtel en Gemonde hebben zaterdagmiddag op het viaduct Peters Hoek een rouwstoet met slachtoffers van de vliegramp met de MH17 zien passeren. Een uur nadat een Hercules van de Koninklijke Luchtmacht met drie kisten was geland op vliegbasis Eindhoven, passeerde de stoet die bestond uit drie lijkwagens Liempde en Boxtel.

Op het viaduct Peters Hoek bevonden zich naast de belangstellenden ook twee politieagenten. ,,We houden een oogje in het zeil en willen erop toezien dat mensen niets naar beneden gooien als de rouwstoet passeert", vertelde een van hen. De politie was present op alle viaducten langs de A2 en hield ook het verkeer op de rijksweg in de gaten. ,,We kijken ook of er geen mensen stoppen op de vluchtstroken."

Een van de toeschouwers gaf aan bijna alle MH17-rouwstoeten te hebben gezien. ,,De eerste heb ik gemist omdat ik op vakantie was, daarna heb ik besloten dat ik er geen een meer wil overslaan. Alle mensen verdienen ons respect en daarom zal ik elke keer weer gaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 9 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 10 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 12 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 13 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 15 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 16 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15