Marianne van der Sloot bracht tijdens haar verkiezingscampagne onder meer een bezoek aan Boxtel. (Foto: Peter de Koning).
Marianne van der Sloot bracht tijdens haar verkiezingscampagne onder meer een bezoek aan Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Van der Sloot leidt CDA naar winst

Algemeen

Marianne van der Sloot is met het CDA net niet de grootste partij van Brabant geworden. Het Christen Democratisch Appèl moest tijdens de verkiezingen voor Provinciale Staten woensdag alleen de VVD boven zich dulden.

,,Het scheelde echt weinig", beaamt de Boxtelse CDA-lijsttrekker. ,,Het gaat om 1836 stemmen."

VOLLE KRACHT

Van der Sloot veroverde in Boxtel – waar ze als jong meisje haar politieke carrière begon met het oprichten van de jeugdgemeenteraad – ruim twintig procent van de stemmen. Het CDA was mede daardoor de grote winnaar van de verkiezingen voor Provinciale Staten in Boxtel. In totaal veroverde de partij 2.088 stemmen. Dat is een stijging van 2,5 procent ten opzichte van vier jaar geleden. De SP kende de grootste stijging. De socialistische partij kreeg 4,3 procent meer stemmen dan in 2011. 

In totaal stemde 17,2 procent van de Brabantse kiezers woensdag op het CDA. In 2011 was dit nog 9,8 procent. ,,Alle reden om er met volle kracht voor te gaan", vindt Van der Sloot.

WATERSCHAP

Tegelijkertijd met de Provinciale Statenverkiezingen kon er woensdag ook gestemd werden voor het waterschapsbestuur. Ook bij deze verkiezing deed het CDA het goed. De partij moest alleen Water Natuurlijk boven zich dulden. Het opkomstpercentage voor de waterschapsverkiezingen bedroeg 38,79 procent. Dat is fors hoger dan vier jaar geleden. Toen kwam slechts 19,.07 procent van de stemgerechtigden opdagen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 7 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 9 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 10 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 12 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 13 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15