Bij het snellaadstation kunnen per keer vier auto's terecht. (Foto: Peter de Koning).
Bij het snellaadstation kunnen per keer vier auto's terecht. (Foto: Peter de Koning).

Snellaadstation Velder open

Algemeen

Wethouder Peter van de Wiel heeft donderdagmiddag het Fastned-snellaadstation voor elektrische auto's bij tankstation Velder geopend. 

,,De wereld verandert razendsnel", vertelde Van de Wiel. ,,Tien jaar geleden hadden we nog geen iPad of iPhone. Nu zouden we niet meer zonder kunnen. Die ontwikkeling zien we ook op het gebied van mobiliteit. Over tien jaar worden een miljoen elektrische auto's op de weg verwacht. De wereld is gigantisch snel in ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat dit soort voorzieningen er ook snel zijn." Daarop knipte hij een geel lint door. ,,Ik ben ervan overtuigd dat het hier heel druk gaat worden."

ZON EN WIND

Fastned-oprichter Michiel Langezaal spreekt van 'het tankstation van de toekomst'. ,,Onze bronnen zijn zon en wind." Het snellaadstation heeft zonnepanelen op het dak en is gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. De zonnepanelen wekken energie op voor twee tot drie laadbeurten per dag. De overige stroom is afkomstig van windpark Sternweg bij Zeewolde.

Het betalen voor een laadbeurt kan via de Fastned-app. Mensen kunnen betalen per kilowattuur, maar ook onbeperkt opladen voor een vast bedrag per maand is mogelijk. Het laden van een auto duurt ongeveer twintig minuten. ,,Maar de accu's in de auto's worden steeds groter, dus waarschijnlijk gaat dit over een aantal jaar net zo snel als tanken", verwacht Kyra Hartlief van Fastned. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 7 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 9 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 10 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 11 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 13 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15