Impressie van de repetitie van BOXtheater, dat op 11 maart de eerste van acht opvoeringen presenteert van 'Dichtbij'. (Foto: Sandra Engels, BOXtheater).
Impressie van de repetitie van BOXtheater, dat op 11 maart de eerste van acht opvoeringen presenteert van 'Dichtbij'. (Foto: Sandra Engels, BOXtheater).

Acht keer BOXtheater in Boxtel

Algemeen

De acteurs van BOXtheater leggen de laatste hand aan de voorstelling 'Dichtbij', die vanaf woensdag 11 maart liefst acht keer zal worden opgevoerd. Waar dat gaat gebeuren is zoals altijd een surprise.

'Dichtbij' wordt geregisseerd door Thomas van der Ham en is een stuk dat is gebaseerd op de voorstelling Avondrood, waarmee Het Werktheater eerder op de planken stond. Volgens Lieneke van Andel hebben de spelers van BOXtheater er met Van der Ham een eigen draai aan gegeven. ,,Het idee voor Dichtbij is van de regisseur die met onze spelers in gesprek is gegaan. We hebben heel wat avondjes gepraat en zijn zelf monologen gaan schrijven. Dat heeft geresulteerd in een voorstelling die een kleine twee uur zal duren."

Met 'Dichtbij' kiest BOXtheater voor een voorstelling die het publiek laat kennismaken met de bijzondere belevingswereld van de oudere medemens. ,,We hebben allemaal uitgebreid onderzocht hoe oudere mensen leven, praten en bewegen", vertelt de secretaris. ,,Natuurlijk hebben veel spelers een oudere vader of moeder, maar we zijn ook op bezoek gegaan in woonzorgcentra om met mensen te praten en echt te proeven hoe de belevingswereld van ouderen eruit ziet."

De voorstelling wordt gespeeld door Linda Brands, Frenk Breuer, Noortje Brussée, Robert Brussée, Marie-José van Hal, Joan van Houtum, Karin Nievelstein, Han Pijnenburg, Ronald Ruijssenaars, Caroline van de Sande en Tijn Zweegers. De speeldata zijn 11, 13, 14, 15, 26, 27, 28 en 29 maart. Bezoekers verzamelen om 20.00 uur bij grand café Rembrandt. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te koop bij Proeverij 't Goei Leven aan de Markt 26 in Boxtel en online via www.boxtheater.nl.

Lees meer over BOXtheater in Brabants Centrum van 26 februari en 5 maart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 3 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 5 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 6 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 8 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 8 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 9 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15