Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen. Foto: eigen collectie.

De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping

Human Interest

De camping van oud-Boxtelaren Bart en Kirsten Looymans in de Veluwe is recent opnieuw in de prijzen gevallen. De Helfterkamp nabij de Gelderse plaats Vaassen won tijdens de ACSI Awards Benelux de prijs voor beste fietscamping van Nederland. 

De branche-organisatie ACSI is bekend van de groene gidsen vol met informatie over campings in Europa. Ook worden diverse websites en apps onderhouden waarvan www.eurocampings.eu de bekendste is: op deze boek en bezoek-site staan zo’n 9.400 kampeerplaatsen. 

100.000 STEMMEN

Het koppel is trots op het verkregen schildje en de oorkonde van de ACSI. ,,In totaal hebben om en nabij de honderdduizend mensen gestemd. Een groot deel daarvan vond ons dus blijkbaar de beste! Tijdens de prijsuitreiking vorige week dinsdag werd verteld dat de verhouding prijs en kwaliteit, de ligging en gastvrijheid uitstekend waren. Dat zijn voor ons eigenlijk hele normale dingen...”, vertelde Bart na afloop.

DRIE JAAR OP RIJ

Toch doet het echtpaar iets bijzonders ten noorden van Apeldoorn. Vanaf 2019 won het drie jaar op rij een ANWB-award en ontving het nog diverse andere oorkondes. Bart en Kirsten verhuisden twaalf jaar geleden naar Gelderland en wonen met hun vier kinderen op De Helfterkamp. Bart: ,,Maar we zijn nog regelmatig in Boxtel te vinden hoor!”

De komende periode wordt het echter drukker in Vaassen, weet Bart: ,,Met Pinksteren zitten we helemaal vol, maar er kunnen altijd boekingen wegvallen: wie niet waagt, die niet wint!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 16 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 19 uur geleden
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 21 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 23 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 2 mei, 17:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 2 mei, 15:21
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 2 mei, 13:13