Familie, vrienden en veel inwoners van Boxtel waren geschokt toen het nieuws naar buiten kwam van de overval op Henk van den Oetelaar in januari 2021.
Familie, vrienden en veel inwoners van Boxtel waren geschokt toen het nieuws naar buiten kwam van de overval op Henk van den Oetelaar in januari 2021. Foto: Sander van Gils.

OM eist 18 jaar cel tegen drie verdachten overval Boxtelse B&B-eigenaar

Algemeen

Het Openbaar Ministerie (OM) eist 18 jaar cel tegen de drie verdachten die in januari 2021 Henk van den Oetelaar overvielen in zijn huis in Boxtel. De 73-jarige eigenaar van B&B In den Boogert aan de Oude Boomgaard, werd anderhalve dag later dood gevonden door zijn nichtje, vastgeketend aan een radiator.  

Tijdens de zitting van vrijdag kwamen de gebeurtenissen van de bewuste avond nog eens voorbij. De drie verdachten, Tomas V. (37), Ignaz P. (41) en Andrius G. (34) uit Litouwen wordt door de officier van justitie verweten extreem geweld te hebben gebruikt bij de overval. 

V. had al eens bij Van den Oetelaar in de bed and breakfast overnacht en dacht dat daar wel geld te halen was. Hij haalde P. en G. over en samen reden ze ‘s nachts van Duitsland naar Boxtel. De B&B-eigenaar werd zwaar mishandeld en met tiewraps vastgebonden aan de verwarming. De drie mannen gingen er met geld en enkele flessen wijn vandoor. 

VERWONDINGEN

Uit de sectie op het lichaam van Van den Oetelaar, bleek dat de Boxtelaar 17 gebroken ribben had, een klaplong, een gebroken onderkaak en veel bloeduitstortingen. Toen zijn nichtje hem anderhalve dag later vond, was Van den Oetelaar al overleden. Tijdens de zitting kwamen zijn nichtje en enkele nabestaanden nog aan het woord. 

De oudste twee mannen werden twee maanden na de overval opgepakt in Voorburg en Dordrecht. Drie maanden later volgde de arrestatie van G. in Litouwen. Zij zitten sinds die tijd in voorarrest. Als de rechter de eis van 18 jaar gevangenisstraf voor doodslag en diefstal van geweld van het OM overneemt, gaat daar dus nog een jaar vanaf. Dinsdag 5 juli is nog een tweede zitting in deze zaak, de uitspraak van de rechter volgt op 29 juli. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
The Gents: na voorproefje nu het ‘volledige diner’ Algemeen 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Toch nog ouderenbingo door centrumondernemers Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Zakelijke mededeling: Hoe je kunt sparen voor je kinderen: spaarrekening, crypto’s en andere opties Algemeen 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Extinction Rebellion houdt klimaatactie in Kampina Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Auto ondersteboven op Bosscheweg Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Pasgeboren kalfjes moeten nog een naam krijgen Algemeen gisteren
Afbeelding
Leer over ontstaan van Hezelaarse Akkers en De Scheeken Algemeen 15 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Magisch rondje varen in het donker tijdens Boxtel by Night Algemeen 14 aug, 15:00