Afbeelding
Peter de Koning

BHC wacht op definitief doorgaan defilé

Algemeen

Het Baanderherencollege (BHC) beslist om 16.30 uur of het defilé van vandaag, vrijdag 7 juni definitief door kan gaan. Het wel of niet plaatsvinden van de tocht met bijzondere voertuigen, houdt verband met de weersvoorspellingen: aan het einde van de middag wordt onweer verwacht. Mocht het doorgaan, dan begint de parade om 18.00 uur vanaf de Bosscheweg. Het galafeest gaat altijd door. Het Jacob-Roelandslyceum heeft morgen haar defilé.

Als het weer zich goed houdt, dan staan beide gala's van 'onze' middelbare scholen weer op het punt van beginnen. Vanavond, vrijdag 7 juni hebben de eindexamenleerlingen van Baanderherencollege bal en die van het Jacob-Roelandslyceum (JRL) houden morgen groots feest. Op weg naar hun schoolgebouwen blijft het natuurlijk de grote vraag: welke spectaculaire, originele, mooie, humoristische of stijlvolle praalwagens mag het publiek langs de weg dit jaar aanschouwen?

Tractoren, grote Amerikaanse wagens, Tesla's, Ferrari's, bakfietsen, een helikopter, zelfs een ijscowagen: ieder jaar is er van alles te zien en beleven tijdens de verschillende parades van de leerlingen. Grootse en meeslepende voertuigen, maar ook kleine, ingetogen en humoristische manieren om naar het eindbal te gaan, blijken meermaals een traktatie voor het publiek. 

In het stralende middelpunt echter ziet zij voornamelijk de prachtig uitgedoste eindexamenleerlingen. Die van het Baanderherencollege starten vanaf 18.00 uur hun defilé vanaf de Bosscheweg via de Mgr. Wilmerstraat richting hun school aan de Baanderherenweg. 

Daags erna trekken de leerlingen van het JRL door de Boxtelse straten. Zij vertrekken vanaf de Schijndelseweg via de Europalaan richting hun schoolgebouw aan de Grote Beemd 3. De voertuigen vertrekken ongeveer tussen 19.00 en 21.00 uur. Bij aankomst op het JRL zijn er lakeien aanwezig om de leerlingen te helpen bij het uitstappen.

OP DE FOTO: Groots en meeslepend was de aankomst van deze leerling van het Baanderherencollege vorig jaar zeker. Het landbouwvoertuig waarop hij arriveerde, maakte een flinke indruk op het publiek langs de weg. Wat zal er dit jaar allemaal te zien zijn? (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 3 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 6 uur geleden
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 8 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 10 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu gisteren
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 2 mei, 15:21
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 2 mei, 13:13