Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Muziekstraatje: bijna 30 orkesten

Algemeen

Bijna dertig optredens zijn vandaag, zondag 19 mei, te beluisteren tijdens het Muziekstraatje in hartje Boxtel. Het Boxtelse dweilorkest Red River Band houdt het festival voor het zesde jaar op rij en combineert dat voor het eerst met een markt. Voor de kinderen heeft de organisatie onder meer een draaimolen en een springkussen opgebouwd.

Naast een groot aantal muziekgroepen van buiten deze regio, doen ook veel orkesten uit Boxtel en directe omgeving mee aan het Muziekstraatje. De Beyersland Kapel, Boxtel City Band, 't Brukels Muziekske, The Ducktownband, De Knoestjes en De Volle Bloas laten zich meerdere malen horen op een van de vijf podia die worden opgebouwd tussen Het IJscafé (Rechterstraat) en restaurant Sjefke (hoek Stationsstraat/Breukelsestraat).

Daarnaast treden leden van de plaatselijke harmonieën en fanfares op. Boxtel's Harmonie is vertegenwoordigd met een combinatie van het opleidingsorkest en De Aggemarvanhuisaf Band, de Gildenbondsharmonie vaardigt haar bigband af en de Liempdse fanfare Concordia is van de partij met leerlingen op zowel blaas- als slagwerkinstrumenten. Voorts treedt jeugd op van The Star Company en is er een zumba-demonstratie door Denziz.

DOORLOPEND OPTREDENS

,,We kiezen ervoor om deze keer doorlopend muziek te presenteren op de podia. Tussen 12.00 en 19.00 uur kunnen luisteraars onafgebroken genieten", vertelt voorzitter Rudy van der Plas van de Red River Band. De organiserende muziekkapel opent het festival om 12.00 uur met een optreden door haar leerlingen in de Stationsstraat, ter hoogte van Toko Boxtel. Tegelijk starten ook de optredens op de overige podia.

Dit jaar vindt voor het eerst ook een kleine rommelmarkt plaats. ,,In de toekomst willen we dit verder uitbouwen, zodat het Muziekstraatje telkens wat nieuws te bieden heeft", aldus Van der Plas.

OP DE FOTO: Big Band Boxtel twee jaar geleden in actie tijdens het Muziekstraatje. (Foto: Gerard Schalkx).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 17 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 20 uur geleden
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 22 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest gisteren
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 2 mei, 17:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 2 mei, 15:21
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 2 mei, 13:13