In de Prins Hendrikstraat wordt momenteel een laad- en losplaats voor vrachtauto's aangelegd. (Foto's: Henk van Weert).
In de Prins Hendrikstraat wordt momenteel een laad- en losplaats voor vrachtauto's aangelegd. (Foto's: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

Prins Hendrikstraat op de schop

Algemeen

UPDATE - Het begin van de Prins Hendrikstraat in Boxtel afgesloten voor doorgaand verkeer. Het wegdek is maandag opengebroken voor de aanleg van een laad- en losplaats ter hoogte van lunchroom Meneer van Dommelen. Elders in het centrum, in de Rechterstraat tegenover Expert Van Erp, is de parkeerhaven omgevormd tot een fietsenstalling. Daar hebben grapjassen een bordje bij geplaatst en de plek aangeduid als trimparcours...

Voor de aanleg van de laad- en losplaats in de Prins Hendrikstraat is de uitrit van het aanpalende parkeerterrein verlegd. De werkzaamheden duren nog maximaal een week laat een woordvoerster van de gemeente weten. De voorziening ten behoeve van vrachtauto's is een gevolg van de herinrichting van de Markt, die momenteel gaande is. Én de omvorming van de Kruisstraat en (een deel van de Rechterstraat) tot voetgangersgebied. In Rozemarijnstraat en de Rechterstraat (ter hoogte van modezaak DrieTrend) zijn ook al dergelijke stroken aangelegd zodat daar vrachtauto's kunnen parkeren voor de bevoorrading van winkels. 

Het opofferen van de autovakken voor een fietsopstelstrook tegenover Expert Van Erp is een gevolg van het feit dat de voormalige openbare fietsenstalling tussen het gemeentehuis en Villa Phaf is getransformeerd tot parkeerterrein. De tijdelijke proef met blauwe zones die nu van kracht is in het centrum, wordt momenteel geëvalueerd door het gemeentebestuur en het Centrummanagement. Binnenkort wordt duidelijkheid verwacht over het al dan niet voortzetten van betaald parkeren. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Artist impression van het gebouw met boven- en benedenwoningen.
Nieuwbouwproject in Liempde: schop mag in de grond Bouwen en wonen 8 uur geleden
De band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 18 mei een optreden in de tent in het Liempdse Concordiapark.
Het gaat drie dagen rocken en rollen in Liempde Cultuur 9 uur geleden
Logo
Hoewel de naam anders doet vermoeden, vindt Church Open Air binnen in eetcafé De Kerk plaats.
Café De Kerk viert tienjarig bestaan met AC/DC-tribute Cultuur 11 uur geleden
Kay Karssemakers en zijn crossmotor zijn geheel bedekt onder de modder. De omstandigheden in Portugal maakten het een lastig raceweekend voor de Boxtelaar.
Teleurstelling bij Karssemakers na valpartij in modder Sport 12 uur geleden
Met een spectaculaire sliding probeert een van de Boxtelse spelers het honk aan te raken voor de bal terug is bij de thuisplaat.
Honkballers Ducks komt twee slechte fases niet te boven tegen Blue Lions Sport 13 uur geleden
In 2019 was onder meer de Eindhovense band Handsome Johnny te zien op het podium in de Oude Kerkstraat. Live muziek buiten is dit jaar weer mogelijk na overleg met de buurt.
Bockesprongen: weer live muziek in Oude Kerkstraat Cultuur 13 uur geleden
Kas Beekmans had de nodige pech tijdens zijn eerste raceweekend in de Supersport 600 klasse.
Lastige eerste wedstrijd voor Kas Beekmans Sport 14 uur geleden
Boxtel's Harmonie presenteert een zomers repertoire tijdens het jubileumconcert voor de Heilig Bloedstichting.
Boxtel's Harmonie speelt... mirakelse muziek Muziek 15 uur geleden