Jan Brands, Anneke Spierenburg, Marijke Swinkels en Cor van Vught (vlnr) bemannen het stembureau in brede school De Wilgenbroek. (Foto: Henk van Weert).
Jan Brands, Anneke Spierenburg, Marijke Swinkels en Cor van Vught (vlnr) bemannen het stembureau in brede school De Wilgenbroek. (Foto: Henk van Weert). Henk van Weert

Doorlopend stemmers in Wilgenbroek

Algemeen

Stembureau 9 in de gemeente Boxtel, gevestigd in brede school De Wilgenbroek, is het een komen en gaan van mensen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. De teller stond rond elf uur op 170 ingenomen stempassen, meldde Jan Brands, die samen met Anneke Spierenburg, Marijke Swinkels en Cor van Vught het stemlokaal bemant. 

,,De opkomst lijkt ongeveer gelijk aan die van vier jaar geleden, maar hoe het uiteindelijk uitpakt is natuurlijk nog maar de vraag", zegt Brands. Hij heeft goede hoop dat er wat meer mensen gaan stemmen deze keer. ,,Het weer is in elk geval geen spelbreker. Het is wat koud, maar droog én de zon schijnt. Ideaal verkiezingenweer." Dat er doorlopend mensen komen vindt het viertal wel prettig. ,,Dan schiet de tijd vlot op", aldus Spierenburg.  

Carool van Kesteren was een van de kiezers die zijn stem uitbracht in De Wilgenbroek. ,,Ik heb de voorbije weken het nieuws in Brabants Centrum op de voet gevolgd. Maar omdat ik nog twijfelde heb ik ook de stemwijzer nog ingevuld. Ik heb op een lokale partij gestemd." Van Kesteren is tevreden over de gang van zijn in zijn woonplaats. ,,Alles wat we nodig hebben is hier voorhanden of in de nabijheid bereikbaar. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 12 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 15 uur geleden
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 17 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 2 mei, 17:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 2 mei, 15:21
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 2 mei, 13:13