Afbeelding
Foto: Sint-Petrusschool

Sint verrast Petrusschool

Algemeen

Sinterklaas is woensdag 6 december, op zijn verjaardag, begonnen aan de terugreis naar Spanje. Overal is de goedheiligman de voorbije weken feestelijk onthaald en trakteerde hij gul. Ook op de Sint-Petrusschool in Boxtel, waar de Sint arriveerde in een opvallende locomotief. 

De afgelopen week werden de dagen op basisschool aan de Burgakker gekenmerkt door de fratsen van Magiepiet. Zo was staf van Sinterklaas omgetoverd tot paraplu. Alleen met behulp van toverdrankjes, gemaakt door de kinderen op basis van een speciaal recept, kon de toverspreuk ongedaan gemaakt worden. Vorige week donderdag bleken de kranen betoverd, waardoor er eventjes gekleurd water uit kwam. Maandag bleken de grote betonblokken op het speelplein aan de Burgakker veranderd in Lego-hoofdjes dankzij een onomkeerbare toverspreuk. ,,Iedereen is het er over eens dat het een kleurrijke eyecatcher is op het schoolplein", aldus woordvoerster Germaine van Meersbergen van de ouderraad. 

Dinsdag was het tenslotte tijd om de Sint met zijn Pieten te verwelkomen. In een magische trein kwamen ze de Burgakker opgereden waar de terug getoverde staf overhandigd werd aan zijn eigenaar, de goedheiligman. Onder begeleiding van diverse Pieten zoals DJ-Piet, Voetbal-Piet, Cadeau-Piet, Conducteur-Piet, Loodgieter-Piet, Cadeau-Piet en natuurlijk Opa-Piet werd groots gefeest. Ter afsluiting kreeg de school diverse cadeau's van Sint om samen buiten te spelen.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Artist impression van het gebouw met boven- en benedenwoningen.
Nieuwbouwproject in Liempde: schop mag in de grond Bouwen en wonen 7 uur geleden
De band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 18 mei een optreden in de tent in het Liempdse Concordiapark.
Het gaat drie dagen rocken en rollen in Liempde Cultuur 8 uur geleden
Logo
Hoewel de naam anders doet vermoeden, vindt Church Open Air binnen in eetcafé De Kerk plaats.
Café De Kerk viert tienjarig bestaan met AC/DC-tribute Cultuur 10 uur geleden
Kay Karssemakers en zijn crossmotor zijn geheel bedekt onder de modder. De omstandigheden in Portugal maakten het een lastig raceweekend voor de Boxtelaar.
Teleurstelling bij Karssemakers na valpartij in modder Sport 10 uur geleden
Met een spectaculaire sliding probeert een van de Boxtelse spelers het honk aan te raken voor de bal terug is bij de thuisplaat.
Honkballers Ducks komt twee slechte fases niet te boven tegen Blue Lions Sport 11 uur geleden
In 2019 was onder meer de Eindhovense band Handsome Johnny te zien op het podium in de Oude Kerkstraat. Live muziek buiten is dit jaar weer mogelijk na overleg met de buurt.
Bockesprongen: weer live muziek in Oude Kerkstraat Cultuur 12 uur geleden
Kas Beekmans had de nodige pech tijdens zijn eerste raceweekend in de Supersport 600 klasse.
Lastige eerste wedstrijd voor Kas Beekmans Sport 13 uur geleden
Boxtel's Harmonie presenteert een zomers repertoire tijdens het jubileumconcert voor de Heilig Bloedstichting.
Boxtel's Harmonie speelt... mirakelse muziek Muziek 13 uur geleden