De hemelsluizen gingen open tijdens de opening van de kermis in Boxtel. Schuilen dus onder de luifels van een gokkraam... (Foto: Marc Cleutjens).
De hemelsluizen gingen open tijdens de opening van de kermis in Boxtel. Schuilen dus onder de luifels van een gokkraam... (Foto: Marc Cleutjens).

Kletsnatte opening kermis Boxtel

Algemeen

De opening van de kermis in Boxtel is vrijdagavond bijna letterlijk in het water gevallen. Kort nadat volkszanger Dries Roelvink de microfoon ter hand nam, gingen de hemelsluizen open en begon het verschrikkelijk te plenzen. De eerste kermisgangers schuilden onder de luifels van enkele vermaakzaken op het Breukelsplein.

Het was een opening zonder veel franje. Roelvink werd geplaagd door een kapotte monitor en had daardoor moeite om zijn repertoire te zingen. Daar kwam bij dat wethouder Peter van de Wiel, die de officiële opening moest verrichten, te laat kwam. Oorzaak? Lekke band. Toen vanuit cakewalk Crazy Sjimmy confetti-kanonnen werden leeggeschoten, viel de regen met bakken uit de hemel en hadden de meesten een (droge) schuilplaats gezocht.

Kort na half acht verdween de regen en begonnen de eerste attracties te draaien. Aanschuiven bij Crazy Sjimmy vooral; de cakewalk biedt immers indoor plezier. Minder druk was het bij de topattracties, zoals Break Dance en Eclipse. Daar werden eerst de stoeltjes drooggemaakt. Ook op de Markt was het kort na de opening nog niet druk. Maar de eerste jonge helden lieten zich al vlot door de lucht slingeren in de Hang Over en de Heart Breaker.

De Boxtelse kermis duurt tot en met woensdag 23 augustus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 10 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 13 uur geleden
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 15 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 17 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 2 mei, 17:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 2 mei, 15:21
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 2 mei, 13:13