Aan deze kant van lunchroom Meneer van Dommelen werd er in de nacht van woensdag 26 juli op donderdag 27 juli ingebroken.
Aan deze kant van lunchroom Meneer van Dommelen werd er in de nacht van woensdag 26 juli op donderdag 27 juli ingebroken. Pål Jansen

Inbraak bij lunchroom Meneer van Dommelen

Algemeen

Dieven hielden in de nacht van woensdag op donderdag flink huis bij lunchroom Meneer van Dommelen. De daders drongen binnen door het slot van de achterdeur te doorboren. Het kassasysteem is leeg en vernield. Een kluis is opengebroken. Er zijn iPads ontvreemd. De zogeheten handhelds, horeca-apparatuur voor de bediening, zijn weg. Een boel sterke drank is meegenomen. En wat dies meer zij. Zelfs een krat met frisdrank werd gestolen. ,,Wat moet je daar nou mee?", zei een verbijsterde eigenaar Mark van de Moosdijk. Wie in die nacht iets opmerkelijks gezien of gehoord heeft, wordt gevraagd zich te melden bij de politie.

Woensdagavond sloot Van de Moosdijk het café af om 19.30 uur. Donderdagochtend trof hij een ravage aan. ,,Ik denk dat ze hier pas na 02.00 uur bezig zijn geweest. Rond die tijd is er namelijk nog behoorlijk wat bedrijvigheid op straat."

Van de Moosdijk denkt dat de daders van tevoren goed wisten waar ze aan het inbreken waren. ,,Ze hebben goed hun huiswerk gedaan. Ze wisten bijvoorbeeld precies waar de camera's hingen. Dus die moeten hier al eerder langs zijn geweest."

De volgende ochtend was hij echter alweer open. ,,Je wordt het eerste uur geleefd, dan moet de aangifte gedaan worden. Naderhand deden we snel boodschappen. We moeten toch doorgaan."

De politie hield al een buurtonderzoek, maar daar is volgens de eigenaar nog weinig uitgekomen. Mensen die naar aanleiding van dit bericht iets is opgevallen, worden verzocht zich te melden bij de politie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 27 minuten geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 5 uur geleden
Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 23 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 3 mei, 11:08
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 3 mei, 09:05