Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Hengelen en springen op kermis in Esch

Algemeen

Vanavond barst de Essche kermis los. Die staat tot en met dinsdag 25 juli op het Marktplein van het dorp. De wegen rond het plein worden niet afgesloten, want alle attracties passen op het terrein. De kermis moet het dit jaar namelijk stellen zonder botsauto's. Voor de oudere jeugd komt wel de spectaculaire 'wip' naar het dorp.

Het was voor kermisorganisator Verdonk niet gemakkelijk exploitanten van grotere attracties naar Esch te krijgen. ,,We hadden gehoopt op meer", zegt Aletta Verdonk. Zij had gehoopt op meer grote attracties. ,,Je wilt dat het echt een feestje wordt voor de bewoners; daar doe je het voor. Maar het zal lastig blijven in Esch, want het terrein is klein, ook als je wegen afsluit." Wat is er wel te doen op de kermis? Voor de kleintjes: een kindermolen, eendjes hengelen, touwtje trekken. Ook nog bussensport (blik gooien), grijpers, een bungee trampoline en de wip. En er is een suikerspin/popcorn-kraam.

KONING

Op de kermismaandag vindt het traditionele, vierjaarlijkse, koningschieten van het Essche Sint-Willebrordusgilde plaats. De leden van het gilde zijn de hele dag in touw, met onder andere een eucharistieviering en een Brabantse koffietafel. Vanaf ongeveer 13.00 uur vindt het daadwerkelijke koningschieten plaats op het schutsterrein aan de Haarenseweg. Wie het laatste stuk van de houten koningsvogel van de 'boom' weet te schieten, mag zich de komende vier jaar gildekoning noemen en neemt die titel over van Leo Konings. Alle belangstellenden zijn welkom.

De kermis is vanavond, vrijdag 21 juli geopend van 18.00 tot 24.00 uur. Zaterdag 22, zondag 23, maandag 24 en dinsdag 25 juli kunnen bezoekers zwieren en zwaaien van 12.00 tot 24.00 uur. Maandag wordt de kermis opgevrolijkt door Clown Desalles, die zal met zijn eigen ludieke vervoer tussen 15.00 en 17.30 uur rondcrossen op het terrein. Ook maakt hij ballondieren. Dinsdag is het eurodag. Dan bedraagt de prijs van een ritje in de draaiende attracties maximaal twee euro. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De coöperatieve Herenboerderij Wilhelminapark hield vorig jaar een open dag. Zondag 2 juni is er weer een.
Excursie Herenboeren Algemeen 26 minuten geleden
Logo
Giel en An Konings- van de Pas uit Esch bewonderen in hun Bossche appartement de Yad Vashem-onderscheiding die ze kregen voor hun verzetswerk in de Tweede Wereldoorlog.
'Wat Giel en An Konings deden, was echt levensgevaarlijk' Cultuur 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Omstreden bouwplan aan Postelstraat Esch mag door Bouwen en wonen 17 uur geleden
Sinds vorige week is dit geen vertrouwd beeld meer op de Kampina. De paarden zijn weggehaald door Natuurmonumenten.
Natuurgebied Kampina neemt afscheid van IJslandse paarden Natuur & milieu 21 uur geleden
Blik op het oude NS-station in de jaren tachtig.
'Boxtel werd dankzij treinstation plaats met allure' MuBo 10 jaar 23 uur geleden
Logo
Marieke Dijkshoorn is de eerste vrouwelijke voorzitter van de Gildenbondsharmonie.
Marieke Dijkshoorn nieuwe voorzitter Gildenbondsharmonie Cultuur gisteren
Logo
Rob Scholten, Mathijs Hendriks, Sjef Vermeer en Nathalie van den Bogaard (vlnr) tonen enkele items die per opbod worden verkocht. Tommie van Alphen maakt de veilingcommissie van ODC compleet.
Van voetbalschoenen Luuk de Jong tot gesigneerd wielershirt Jonas Vingegaard Verenigingen 1 mei, 07:00
De deelnemers aan het eendaagse lentetoernooi van LTV Munsel.
Tennissers LTV Munsel vinden mixen wel zo gezellig Sport 30 apr, 15:14