Afbeelding
Foto: Rob Strik

Muisstil cruisen op de Dommel

Algemeen

Zondag toog Rob Strik van Strik Recreatie nog naar Amsterdam om de fluisterboot, die straks over de Boxtelse wateren zal varen, te bekijken. De afgelopen maanden werd de gemotoriseerde aluminium sloep in elkaar gezet door de botenbouwers van Zuidwestersloep. De ondernemer kan niet wachten tot hij mét passagiers over rivier de Dommel kan cruisen.

Zes meter lang, 2,5 meter breed, een diepgang van zeventig centimeter en een gemiddelde snelheid van vijf kilometer per uur. Enkele technische gegevens van de fluisterboot die straks - samen met tal van andere initiatieven zoals de app Dino Hunter Boxtel en Boxtel on Ice - een impuls moet geven aan het toerisme in Boxtel. ,,Ik heb er bijna 2,5 jaar over gedaan om alle vergunningen rond te krijgen en nu is het bijna zover", vertelt Strik enthousiast. Vandaag, vrijdag 16 juni, wordt de fluisterboot opgeleverd door de Amsterdamse firma. De ondernemer hoopt nog vóór de zomer rondvaarten te kunnen gaan maken.

HISTORISCHE RONDVAART

Voordat zijn droom uitkwam, heeft Strik - die overigens ook kanotochten aanbiedt - intensieve gesprekken gevoerd met onder meer de gemeente Boxtel, stichting Streekhuis Het Groene Woud en waterschap De Dommel. De boot moest voldoen aan allerlei eisen en daarnaast is er op een gedeelte van de Dommel gemotoriseerd vaarverkeer verboden. Best bijzonder dus dat het waterschap de vaarvergunning voor de elektrisch gemotoriseerde sloep uiteindelijk afgaf. ,,We willen straks gaan varen langs kasteel Stapelen richting Classic Park en de Liempdse buurtgemeenschap Kasteren. Een prachtig gebied en dat moet zo blijven. We varen daarom bijvoorbeeld niet tijdens het broedseizoen. We willen Boxtel met de fluisterboot op de kaart zetten, maar níet ten koste van de natuur. Het ecologische beleid houden we in ere", aldus Strik.

Daarnaast diende Strik een subsidieaanvraag in voor een bijdrage uit het gemeentelijk stimuleringsfonds voor ondernemers. Centrumwethouder Eric van den Broek toonde zich enthousiast over de plannen en zegde toe 11.000 euro te willen investeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 52 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: herinrichting Bosscheweg Opinie 2 uur geleden
De coöperatieve Herenboerderij Wilhelminapark hield vorig jaar een open dag. Zondag 2 juni is er weer een.
Excursie Herenboeren Algemeen 4 uur geleden
Logo
Giel en An Konings- van de Pas uit Esch bewonderen in hun Bossche appartement de Yad Vashem-onderscheiding die ze kregen voor hun verzetswerk in de Tweede Wereldoorlog.
'Wat Giel en An Konings deden, was echt levensgevaarlijk' Cultuur 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
Omstreden bouwplan aan Postelstraat Esch mag door Bouwen en wonen 20 uur geleden
Sinds vorige week is dit geen vertrouwd beeld meer op de Kampina. De paarden zijn weggehaald door Natuurmonumenten.
Natuurgebied Kampina neemt afscheid van IJslandse paarden Natuur & milieu gisteren
Blik op het oude NS-station in de jaren tachtig.
'Boxtel werd dankzij treinstation plaats met allure' MuBo 10 jaar 1 mei, 11:15
Logo
Marieke Dijkshoorn is de eerste vrouwelijke voorzitter van de Gildenbondsharmonie.
Marieke Dijkshoorn nieuwe voorzitter Gildenbondsharmonie Cultuur 1 mei, 09:02