Afbeelding

Boxtel laat bezuiniging op personeelsbestand los

Algemeen

De bezuiniging van 9 procent op personeelskosten die de gemeente Boxtel zichzelf drie jaar geleden oplegde, wordt niet volledig gerealiseerd. De druk op het ambtenarenapparaat is door uiteenlopende redenen te groot, stelt het college van B. en W. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde dinsdagavond in met de kaders waarbinnen de begroting voor 2018 moet worden opgesteld. Er komt meer ruimte om extra personeel aan te nemen.

Het zogeheten 'nieuwe werken' en de ambtelijke samenwerking met de gemeente Sint-Michielsgestel zorgen voor een toename van het ziekteverzuim met 1,7 procent, zo bleek vorig najaar na vragen van oppositiepartij Balans tijdens de algemene beschouwingen op de begroting 2017. Het Boxtelse ambtenarenkorps zou met 9 procent worden gereduceerd. ,,Maar we hebben 10 procent meer taken op ons bordje gekregen", zei burgemeester Mark Buijs toen al.

Niet alleen extra taken van het Rijk, maar ook de vluchtelingenproblematiek, intensivering van de veiligheid, ontwikkeling van woningbouwlocaties en betere beantwoording van brieven en vragen van inwoners en raadsleden nopen het college van B. en W. extra personeel aan te trekken. ,,Wij zijn van mening dat de bezuinigingsdoelstelling van 9 procent geen knelpunt mag geven voor een kwalitatief goede uitvoering van alle gemeentelijke taken", schrijft het dagelijks bestuur in de kadernota die de raad dinsdag na een drie uur durend debat vaststelde.

Alleen de fractie Balans stemde tegen de nota. Woordvoerder Willy van Zuijlen van deze partij gaf aan dat eerst maar eens openstaande vacatures moeten worden ingevuld voordat extra personeel wordt aangenomen. Maar daarmee kan niet worden volstaan, antwoordde burgemeester Buijs. ,,De omzet van onze gemeente is met miljoenen euro's gestegen. Mede omdat de economie aantrekt en we zelf diverse projecten aanjagen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 16 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 19 uur geleden
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 21 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 23 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 2 mei, 17:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 2 mei, 15:21
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 2 mei, 13:13