Frank van Beers (midden) ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel. Links Marianne van Beers, echtgenote van Frank. (Foto: Gerard Schalkx).
Frank van Beers (midden) ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel. Links Marianne van Beers, echtgenote van Frank. (Foto: Gerard Schalkx).

Ridderorde voor Frank van Beers

Algemeen

Frank van Beers uit Boxtel heeft vrijdagavond uit handen van burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel een koninklijke onderscheiding ontvangen. In restaurant 't Misverstant aan de Kampdijklaan te Vught werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens zijn afscheid als voorzitter van de stichting Nederlands Nationaal Oorlogs- en verzetsmuseum Overloon. Sinds 2008 bekleedde hij deze functie.

Van Beers was docent en vervolgens wethouder in Rosmalen en 's-Hertogenbosch. Van 2001 tot 2006 was hij burgemeester van Mill en Sint-Hubert. Vervolgens werd hij benoemd tot burgemeester van de gemeente Boxtel en was hij tevens voorzitter van het Veiligheidshuis Den Bosch.

Sinds 2012 is Van Beers voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgorganisatie Cello. Daarnaast ontplooit hij diverse nevenactiviteiten. Zo is hij tot op heden voorzitter van Zorgzaam Netwerk Rosmalen, voorzitter van de Stichting Godshuizen, voorzitter van het Brabants kennisnetwerk Zoönosen, voorzitter van Zorgzaam Den Bosch, voorzitter van het platform Zorg in Noord-Oost Brabant en bestuurslid van de Brabant-Zeeuwse Werkgeversvereniging, kring 's-Hertogenbosch.

Van Beers werd onderscheiden om de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteit. Het zwaartepunt van zijn verdiensten ligt hij het voorzitterschap van de stichting Nederlands Nationaal Oorlogs- en verzetsmuseum Overloon. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 2 minuten geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 1 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 2 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 7 uur geleden
Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen gisteren
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen gisteren