Eind januari 2009 werd de kiosk op de Markt ontmanteld. Rondom de plannen om de muziektent in Boxtel-Oost op te bouwen, is het stil vindt de Boxtelse fractie van PvdA/GroenLinks. (Foto: Albert Stolwijk).
Eind januari 2009 werd de kiosk op de Markt ontmanteld. Rondom de plannen om de muziektent in Boxtel-Oost op te bouwen, is het stil vindt de Boxtelse fractie van PvdA/GroenLinks. (Foto: Albert Stolwijk).

Waar blijft de kiosk?

Algemeen

De fractie van PvdA/GroenLinks in de Boxtelse gemeenteraad vraagt zich af hoe het staat met het plan om de kiosk, die jarenlang op de Markt stond, te verplaatsen naar het grasveld tegenover basisschool De Vorsenpoel. Daar wordt momenteel de nieuwe skateramp aangelegd (foto onder). 

De kiosk, een creatie van architect Paul Strik, ligt sinds 2009 opgeslagen op de werf van bouwbedrijf Hazenberg aan de Schouwrooij. Raadslid Nico Bulter vindt dat het kunstwerk een positieve bijdrage kan leveren om van het grasveld tussen de Maastrichtsestraat en de Hobbendonkseweg een ontmoetingsplek te maken. Op die manier kan het de zogeheten sociale as tussen gemeenschapshuis De Rots  en de Kinderboerderij in Boxtel-Oost versterken.

Buurtbewoners hebben in het verleden protest aangetekend tegen de komst van de kiosk. Zij vrezen overlast door hangjeugd. 

Op het grasveld tussen de Maastrichtsestraat en de Hobbendonkseweg in Boxtel-Oost wordt momenteel een nieuwe skateramp aangelegd. Vlakbij, op het afgesloten deel van de Dr. De Brouwerlaan, verdwijnt de oude skatevoorziening. (Foto: Henk van Weert).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 3 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 6 uur geleden
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 8 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 10 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu gisteren
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen gisteren
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 2 mei, 13:13