Wethouder Marusjka Lestrade ontving gisteren een notitie van Paul van Alphen (links) en Peter van Oers van het Cultuurnetwerk. (Foto: Peter de Koning).
Wethouder Marusjka Lestrade ontving gisteren een notitie van Paul van Alphen (links) en Peter van Oers van het Cultuurnetwerk. (Foto: Peter de Koning).

Cultuurnetwerk presenteert toekomstvisie

Algemeen

Al bijna twee jaar voeren Boxtelse cultuurmakers de discussie: hoe houden we Boxtel, ondanks de teruglopende subsidies, bruisend op het gebied van cultuur? Cultuurnetwerk, een initiatief van stichtingen Boxtel Vooruit, Bockepruik, Podium Boxtel en Brabants Centrum, ging met het culturele veld in gesprek, vatte dit samen in een notitie en overhandigde het document woensdag aan cultuurwethouder Marusjka Lestrade.

De cultuurnotitie ontstond niet zomaar. Het begon met een netwerk van cultuurmakers die elkaar geregeld opzochten. Toen bleek dat de veranderingen in de sector, met onder meer het faillisement van MIK als gevolg, wel heel snel zorgden voor een kaalslag in het culturele veld besloot Cultuurnetwerk het publieke debat over de toekomst van cultuur aan te zwengelen. Wat is er nodig om als culturele organisatie overeind te blijven en waar is op het gebied van cultuur behoefte aan in Boxtel? Dat zijn belangrijke vragen waar in de notitie op wordt ingegaan.

Klik op de link hieronder voor de volledige cultuurnotitie. Een uitgebreid artikel is te lezen in Brabants Centrum van donderdag 12 mei.


Link naar PDF bestand

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 22 minuten geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 4 uur geleden
Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 23 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 3 mei, 11:08
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 3 mei, 09:05