Afbeelding

Zonnige start voor Kampinatocht

Algemeen

Startbewijzen ophalen, de route doornemen, controleren of er genoeg proviand en water in de rugzak zit, veters nog wat strakker aantrekken en nog even naar het toilet. Het was vanochtend een drukte van belang op het startbureau voor de Kampinatocht, die dit weekend door wandelsportvereniging De Keistampers wordt georganiseerd.

Honderden wandelaars uit binnen- én buitenland vertrekken vandaag en morgen vanaf het startpunt in het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd om respectievelijk 7, 12, 20, 30 en 40 kilometer te lopen door de Kampina en andere natuurgebieden van nationaal landschap Het Groene Woud. En ze treffen het behoorlijk, want dit weekend schijnt de zon volop en kunnen de lopers genieten van zomerse temperaturen.

Harry Grisel loopt vandaag twaalf kilometer. ,,Mijn vrouw en ik komen uit 's-Hertogenbosch en we wandelen al meer dan twintig jaar mee met deze tocht. Zij loopt straks de Nijmeegse wandelvierdaagse en vanaf april doen we aan verschillende tochten mee om alvast te trainen voor dat evenement." Grisel doet vooral mee met de Kampinatocht voor de gezelligheid. ,,Als je al zo lang wandelt, leer je heel wat mensen kennen", lacht hij. ,,Ook al loop ik niet mee in Nijmegen, ik ben er wel bij. Ik sta dan klaar met koffie voor mijn vrouw. Het is daar ook ontzettend gezellig."

Voorzitter van De Keistampers Riekie de Punder toont zich nu al behoorlijk tevreden. ,,Het is prachtig weer. We hopen daarom dit jaar 1500 wandelaars te trekken." Het zonnige weer heeft echter ook zijn nadelen. ,,Gisteren heeft de brandweer code oranje afgegeven. Er is een grotere kans op natuurbrand. Daar maken we al onze deelnemers alert op."

Lees het complete artikel in de editie van Brabants Centrum van donderdag 12 mei.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 17 minuten geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 4 uur geleden
Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 23 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 3 mei, 11:08
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 3 mei, 09:05