Afbeelding

Truck met varkens in brand op Keulsebaan

Algemeen

UPDATE: Op de Keulsebaan in Boxtel, ongeveer ter hoogte van de spoorwegtunnel, is zaterdagochtend omstreeks 11.00 uur een vrachtauto in brand gevlogen. De truck vervoerde levende varkens die op weg waren naar de slachterij van VION. De brandweer was snel ter plaatse, evenals een varkenstruck om de varkens in over te laden en verder te vervoeren naar de slachterij. Volgens een woordvoerder van VION maken alle varkens het goed en staan ze nu op stal bij te komen van de schrik. 

Volgens een woordvoerder van de brandweer ontstond de brand vermoedelijk door vastgelopen remmen bij het rechter achterwiel van de truck. Het vuur verspreidde zich snel waardoor onder de dieren grote paniek uitbrak. Een ooggetuige sprak van schokkende taferelen. De brandweer begon bij aankomst meteen met het sproeien en ventileren van de truck, waardoor erger kon worden voorkomen. Uiteindelijk konden de tientallen varkens ongedeerd over worden geladen naar een andere vrachtwagen. Bij VION aangekomen werden alle dieren gecontroleerd door een dierenarts. De brandweer controleerde na het afvoeren van de varkens de in brand gevlogen vrachtauto. 

De brandweer rukte met groot materiaal uit en was ter plaatse met blusvoertuigen uit Boxtel en Liempde. Omstanders assisteerden bij het bluswerk, onder meer medewerkers van de nabijgelegen firma Blusco, die is gespecialiseerd in brandbestrijding, sprongen te hulp. 

De Keulsebaan was urenlang afgesloten. Al het verkeer, ook vrachtverkeer, richting industrieterrein De Ladonk moest omrijden via de dubbele spoorwegovergang. Daardoor ontstond er grote verkeersdrukte in Boxtel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 3 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 6 uur geleden
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 8 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 10 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu gisteren
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 2 mei, 15:21
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 2 mei, 13:13