Afbeelding

Boxtel heeft vertrouwenspersoon Wmo

Algemeen

De gemeente Boxtel heeft een vertrouwenspersoon in dienst waar inwoners terecht kunnen met vragen en opmerkingen over de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Ontevreden over een besluit in het kader van de Wmo? Niet tevreden over de gang van zaken? Een klacht over de manier waarop de gemeente met je omgaat? Dan kan een beroep worden gedaan op vertrouwenspersoon Ria de Die. Zij houdt zich bezig met zaken waarin het contact tussen burger en gemeente spaak loopt en probeert dit contact weer vlot te trekken.

Het inschakelen van een onafhankelijk vertrouwenspersoon is volgens de gemeente Boxtel een laagdrempelige manier om onvrede bespreekbaar te maken. De Die werkt voor het LSR, het Landelijk Steunpunt (mede)zeggenschap. Ze is dus onafhankelijk van de gemeente. Dat is belangrijk omdat sommige mensen die bij haar komen een groot wantrouwen tegenover de gemeente hebben. Ze zijn teleurgesteld, voelen zich onbegrepen of van het kastje naar de muur gestuurd. Dan willen ze iemand spreken die nergens belangen heeft en toch invloed kan uitoefenen.

De Die werkt in de Meierij, waar de gemeenten Boxtel, Vught, Den Bosch, Sint-Michielsgestel, Haaren, Sint-Oedenrode en Schijndel onder vallen. Ze biedt een luisterend oor en kan helpen een probleem aan te pakken. Ze kan volgens de gemeente Boxtel overigens niet altijd zorgen dat het gaat zoals de cliënt wil. ,,Maar ze zorgt wel dat het proces verloopt zoals het hoort te lopen. Alles blijft anoniem. Terugkoppeling richting de gemeente vindt wel plaats, maar nooit met vermelding van naam of andere vertrouwelijk informatie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 12 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 15 uur geleden
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 17 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 2 mei, 17:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 2 mei, 15:21
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 2 mei, 13:13