Begeleid door zijn Boxtelse gitarist Harry Hendriks (links) én de Gildenbondsharmonie zingt de Brabants zanger Gerard van Maasakkers zijn aanstekelijke repertoire in de Tijberzaal. (Foto: Albert Stolwijk).
Begeleid door zijn Boxtelse gitarist Harry Hendriks (links) én de Gildenbondsharmonie zingt de Brabants zanger Gerard van Maasakkers zijn aanstekelijke repertoire in de Tijberzaal. (Foto: Albert Stolwijk).

Brabants Bond: één muzikaal feest

Algemeen

In een uitverkochte, sfeervol ingerichte Tijberzaal groeide Brabants Bond zaterdagavond uit tot één muzikaal feest. Samen met Gildenbondsharmonie lieten zanger Gerard van Maasakkers en zijn gitarist Harry Hendriks de zaal op zijn grondvesten trillen. De samenzang van Salve Regina en  Hier Heur ik Thuis bezorgde  de luisteraars de nodige kippenvel-momenten.

De Gildenbondsharmonie en Gerard van Maasakkers speelden samen alsof ze nooit anders deden. Zowel de orkestleden als de Brabantse troubadour en zijn Boxtelse begeleider genoten zichtbaar van het muzikale avontuur dat zij voor het eerst aangingen. Een avontuur dat zeker geslaagd genoemd mag worden want na afloop is de intentie uitgesproken om over twee jaar weer een gezamenlijk optreden te verzorgen en daarvan dan een geluidsdrager te maken. Van Maasakkers gaf al aan spijt te hebben dat van deze avond geen cd-opname gemaakt is. 

Voor de pauze zong Gerard van Maasakkers zijn lied 'Cis Verdonk' waarvoor Gildenbondstrompettist Paul van Gils het orkestarrangement maakte. De dialectzanger is enthousiast over deze bewerking en heeft Van Gils gevraagd deze ook in optredens met andere blaasorkesten te mogen gebruiken. Uit volle borst zongen de bezoekers de bekende liedjes mee. 

Zowel de liefhebbers van de klassieke harmoniemuziek als van de Brabantse zang zijn zaterdagavond muzikaal ruimschoots bediend. Na afloop werd het muzikale feest voortgezet met een optreden van de  Big Band Boxtel, deze keer gedirigeerd door Harry Hendriks. Samen met de jeugdige zangeressen Maria van Gils en de zussen Donna en Jazzmin Hobbelen werd het een swingende afterparty.

Auteur: Margo Bartelds

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 11 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 14 uur geleden
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 16 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 18 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 2 mei, 17:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 2 mei, 15:21
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 2 mei, 13:13