Afbeelding

'Hollands weer' treft Slowlands

Algemeen

Het zonnetje dat vrijdag nog volop scheen tijdens de eerste dag van festival Slowlands, maakte zaterdag plaats voor bewolking en regen. Dat mocht echter de pret niet drukken. ,,Iedereen zeurt altijd over het weer, maar dit hoort nou eenmaal bij Nederland. En waar kun je dan het beste zijn dan op een festival", zei de zanger van Boys named Sue treffend. De groep bracht zaterdagmiddag in de grote tent op landgoed Velder een muzikale ode aan Johnny Cash.

Ook de bezoekers leek het weer niet te deren. Op stoeltjes en bankjes die onder de tenten werden geplaatst, genoten ze van een drankje en hapje. ,,Het is een leuk festival, voor zowel kinderen als volwassenen", aldus Martine van de Ven uit Vught. ,,Mijn man en ik zijn bierliefhebbers en hebben net een Jopenbiertje op, erg lekker. Ondertussen vermaken de kinderen zich met de luchtschommels en met bellenblazen."

Joey Langohr van Joey's Bakery stond dicht bij de in- en uitgang van Slowlands en verkoopt drie dagen lang desembroden, chocolade en andere lekkernijen. ,,Ik zie dat de mensen blijven binnendruppelen, ondanks de regen. En vanavond wordt het droog. Bovendien verwacht ik de meeste drukte morgen pas", zegt de bakker terwijl hij iedereen die voorbijkomt een prettige festivaldag wenst en uitleg geeft over de broden. ,,Ik krijg het vanavond pas druk. Mensen gaan niet met een brood het terrein op. Maar als ze naar huis gaan, nemen ze meestal wel iets mee..."

Op het hoofdpodium treedt om 20.00 uur The Bruce Band op, de groep die nummers van Bruce 'The Boss' Springsteen ten gehore brengt. Op hetzelfde tijdstip wordt de film Chef in de open lucht vertoond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 1 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 5 uur geleden
Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen gisteren
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 3 mei, 11:08
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 3 mei, 09:05