Koen de Kort poseert in Liempde. De wielrenner van Giant-Alpecin hoorde donderdag dat hij geen deel uitmaakt van de WK-selectie. (Foto: Albert Stolwijk).
Koen de Kort poseert in Liempde. De wielrenner van Giant-Alpecin hoorde donderdag dat hij geen deel uitmaakt van de WK-selectie. (Foto: Albert Stolwijk).

Geen WK voor Koen de Kort

Algemeen

De Liempdse profwielrenner Koen de Kort kan deelname aan het WK wielrennen in het Amerikaanse Richmond op zijn buik schrijven. Bondscoach Johan Lammerts liet donderdag weten dat De Kort niet tot de acht wielrenners behoort waarmee Nederland naar het WK gaat.

Het WK wordt op 27 september gehouden. Zonder De Kort maar mét Niki Terpstra, Lars Boom, Tom Dumoulin, Robert Gesink, Sebastiaan Langeveld, Pim Ligthart, Bauke Mollema, Dylan van Baarle en Jos van Emden reist de bondscoach over enkele weken af naar het parkoers dat onder meer bestaat uit enkele klimmetjes en kasseistroken.

Op Twitter maakte De Kort van zijn hart geen moordkuil en uitte hij zijn teleurstelling over het besluit van Lammerts. ,,Zeggen dat ik teleurgesteld ben dat ik niet naar Richmond ga, is een understatement", stelde de Liempdenaar. ,,Wat moet ik nog meer doen om te laten zien dat ik een leider naar een topklassering kan brengen?"

De Kort refereert daarmee ontegenzeggelijk naar zijn ijzersterke optreden in de Tour de France, waar hij prima werk verzette voor onder meer Simon Geschke en John Degenkolb. Vorig jaar was hij de grote gangmaker in de sprinttrein die Marcel Kittel vier etappezeges opleverde in de Tour de France.

Zaterdag 22 augustus start aan de Costa del Sol de Ronde van Spanje. De Kort rijdt daar een 'thuiswedstrijd'; hij woont er al enkele jaren met zijn kersverse echtgenote Kaitlin waarmee hij kort na de Tour de France in het huwelijksbootje stapte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 4 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 7 uur geleden
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 9 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 11 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu gisteren
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 2 mei, 15:21
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 2 mei, 13:13