Leerlingen van De Hobbendonken assisteren de brandweer bij het koelen van het dak van hun school. (Foto: Peter de Koning).
Leerlingen van De Hobbendonken assisteren de brandweer bij het koelen van het dak van hun school. (Foto: Peter de Koning).

Brandweer koelt schooldak in Boxtel

Algemeen

De Boxtelse brandweer heeft donderdagochtend het dak van basisschool De Hobbendonken gekoeld met bluswater. Volgens directeur Henk Verhoeven een fijn gebaar omdat het in de lokalen van de school met plat dak zeer warm is.

Onder leiding van brandweerman Bob Leermakers ging een ploeg van de brandweer aan de slag met het uitrollen van een brandslang vanaf de kazerne aan de Brederodeweg richting schoolplein. Leerlingen van groep 8 hielpen een handje en sloten daarna aan om onder deskundige begeleiding de brandspuit te hanteren.

Een dun laagje water op het dak kan verkoelend werken en brengt de temperatuur in de leslokalen een paar graden naar beneden, zo is de verwachting.

De brandweer was niet met een tankautospuit ter plaatse; de voertuigen moeten paraat zijn in de kazerne en meteen kunnen uitrukken als er calamiteiten zijn. ,,Omdat de school dicht bij de kazerne ligt, kunnen we deze klus makkelijk even op ons nemen", aldus Leermakers.

De actie werd goedgekeurd door Brabant Water, dat moest beoordelen of leidingwater voor deze activiteit gebruikt moest worden. De brandweer gebruikte water uit een grote transportleiding die nabij de kazerne richting bedrijventerrein voert. De brandkranen nabij de school werden niet gebruik om de watervoorziening in Boxtel-Oost op peil te houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 55 minuten geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 3 uur geleden
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 5 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 7 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 21 uur geleden
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 23 uur geleden
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar gisteren
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: herinrichting Bosscheweg Opinie 2 mei, 11:32