Burgemeester Mark Buijs (links) zette vrijdag in de verbouwde publieksruimte van het gemeentehuis zijn handtekening onder een aantal overdrachtsovereenkomsten. De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. (Foto: Annelieke van der Linden).
Burgemeester Mark Buijs (links) zette vrijdag in de verbouwde publieksruimte van het gemeentehuis zijn handtekening onder een aantal overdrachtsovereenkomsten. De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. (Foto: Annelieke van der Linden).

Verbouwing gemeentehuis is klaar

Algemeen

Burgemeester Mark Buijs en gemeentesecretaris Jan Fraanje sloegen vorig jaar mei met een moker een gat in een tussenwand van het Boxtelse gemeentehuis. Hiermee ging de grootscheepse verbouwing van start. Inmiddels zijn alle bouwwerkzaamheden afgerond en kunnen burgers het gemeentehuis na het weekend weer bezoeken vanaf de hoofdingang aan de Markt.

Transparantie, interactief, fris en open. Dat zijn de kernwoorden die burgemeester Mark Buijs vrijdag meerdere malen noemde tijdens de oplevering van het verbouwde gemeentehuis. Hij en de betrokken partijen zetten die dag hun handtekening onder de overdrachtsovereenkomst, waarmee de oplevering officieel een feit was. Ondertussen richtten verschillende medewerkers de balies in, zodat zij bezoekers na het weekend van dienst kunnen zijn in de nieuwe publieksruimte.

Het gemeentehuis heeft 'een transformatie' ondergaan, zoals burgemeester Buijs het noemde. Dat is te zien in de publieksruimte, waarvan een grote open ruimte is gemaakt met enkele balies en een grote leestafel. ,,Een verbouwing moet er echter niet alleen voor zorgen dat een pand er mooier op wordt. Het moet ook functioneel zijn. Met dit vernieuwde gemeentehuis stralen we openheid uit", aldus burgemeester Buijs. Zaterdag 20 juni worden tijdens de Boxteldag rondleidingen verzorgd in het gemeentehuis. Nieuwsgierige inwoners kunnen vanaf maandag 1 juni alvast een kijkje nemen in de publiekshal...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 6 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 9 uur geleden
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 11 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 13 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 2 mei, 17:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 2 mei, 15:21
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 2 mei, 13:13