Afbeelding

Jas de Keistamper op NPO2

Algemeen

De Boxtelse reus Jas de Keistamper figureert donderdag 23 april om 19.20 uur in een uitzending van het NTR-programma Landinwaarts van Diewertje Blok. De Nederlandse reuzencultuur staat centraal in het programma.

Jas de Keistamper werd enkele weken geleden in de vertrouwde omgeving van kasteel Stapelen gefilmd. ,,Jas werd in beeld gebracht als een toonbeeld de reuzencultuur in Nederland", vertelde Paul Hermans van evenementenstichting Boxtel Vooruit eerder in Brabants Centrum. ,,De programmamakers wilden weten wat er zo speciaal is aan Jas en wat hij betekent voor de Boxtelse bevolking."

In Landinwaarts komen meerdere reuzen aan bod, onder wie Johanna Abconia en Toon meej 't Vèèreke, die binnenkort het levenslicht zien in respectievelijk Goirle en Riel. ,,Ze zullen tijdens de jaarvergadering van de Nederlandse Reuzen Federatie tijdens een officieel gedeelte door de burgemeester van Goirle worden ingeschreven in het geboorteregister van deze gemeente", aldus Hermans. ,,In Goirle gingen de opnamen vooral over het bouwen van een nieuwe reus. Deze twee reuzen zijn de nummers 28 en 29 in Nederland."

Tijdens de jaarvergadering zal ook het boek 'De Reuzen van Nederland' van de hand van Paul Spapens verschijnen. Het is een publicatie die tot stand komt op initiatief van de Nederlandse Reuzen Federatie en alle 29 Nederlandse reuzen portretteert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 30 minuten geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 5 uur geleden
Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 23 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 3 mei, 11:08
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 3 mei, 09:05