Afbeelding

Film Boxtel tegen schaliegas

Algemeen

De gemeente Boxtel heeft samen met andere gemeenten die ageren tegen dreigende proefboringen naar schaliegas een lobbyfilm gemaakt, die oproept om nee te zeggen tegen schaliegas. De film is vanochtend officieel gepresenteerd in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Wethouder Peter van de Wiel toog vanochtend in alle vroegte naar de Hofstad om de film te presenteren met collega-wethouder Andries Poppe van de gemeente Noordoostpolder. Ook andere bestuurders schoven aan tafel in het perscentrum.

Naast de film kondigde Van de Wiel ook de komst van een nieuwe digitale actie tegen schaliegas aan. Wie tegen schaliegas is, kan dat op Twitter doen door een tweet te plaatsen met daarin de hashtag #schaliegasnee. 

In Den Haag debatteert de Tweede Kamer vandaag over de gasboringen in Groningen. Op het Plein hebben zich demonstranten verzameld, onder wie Mirjam Bemelmans, Irma Gommers en Hans Vorstenbosch van Schaliegasvrij Boxtel. Ze steken de Groningers een hart onder de riem in hun verzet tegen de gaswinning die aardbevingen veroorzaakt.

Brabants Centrum besteedt vanavond uitgebreid aandacht aan actuele zaken rond schaliegas, waaronder een rechtszaak die vandaag begint. Cuadrilla eist dat Boxtel de vergunning voor proefboringen verlengt.

OP DE FOTO: Wethouder Peter van de Wiel (midden) zet het protest tegen schaliegas vandaag weer op de agenda in Den Haag. Rechts naast hem wethouder Andries Poppe van Noordoostpolder, links Willem-Jan Atsma van Miliedefensie. (Foto: gemeente Boxtel/Bas Schel).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 12 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 15 uur geleden
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 17 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 2 mei, 17:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 2 mei, 15:21
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 2 mei, 13:13