CDA-fractievoorzitter Hélène van As kan haar raadswerk niet langer combineren met gezin en werk. (Foto: Peter de Koning).
CDA-fractievoorzitter Hélène van As kan haar raadswerk niet langer combineren met gezin en werk. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Van As verlaat gemeenteraad

Algemeen

CDA-fractievoorzitter Hélène van As verlaat de Boxtelse gemeenteraad. Ze kan het raadslidmaatschap naar eigen zeggen niet langer combineren met gezin en werk. Roel de los Hoyos is haar beoogd opvolger.

Van As, die sinds 2014 fractievoorzitter van de Boxtelse christen-democraten was, heeft haar besluit maandagavond aan de CDA-leden meegedeeld tijdens de zomerborrel van haar partij. ,,Het was een lastige beslissing. Het raadslidmaatschap is niet iets wat je half kunt doen. Na 8,5 jaar commissielid en raadslid te zijn geweest, doe ik een stapje terug. Maar vanzelfsprekend zal ik actief blijven voor het CDA", aldus Van As.

De man die de vrijkomende CDA-zetel gaat bezetten, de 24-jarige De los Hoyos is student fiscale economie en heeft zich de voorbije periode ingewerkt als steunfractielid. Naar verwachting zal de gemeenteraad zich op 18 september over diens geloofsbrieven buigen. Daarna kan hij worden geïnstalleerd als raadslid. Vera Brouns-Wagenaars wordt op dat moment fractievoorzitter. De derde Boxtelse CDA-zetel wordt bezet door Kübra Atalay.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 3 uur geleden
Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 22 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie gisteren
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 3 mei, 09:05
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 mei, 07:00