Afbeelding

De Dorini's winnen Kies je Kraker

Algemeen

De Kies je Kraker Trofee van Omroep Brabant is dit jaar gewonnen door De Dorini's uit Boxtel. Van de 33 genomineerde carnavalsliedjes kreeg hun lied 'De nonnen uit het zuiden' de meeste stemmen. 

In 2013 wonnen De Dorini's de trofee ook al, toen met de kraker 'Dina Dynamiet'. Tijdens de rechtstreekse uitzending van 3 Uurkes Vurraf ontvingen de Dorini's de felbegeerde trofee uit handen van presentator Jordy Graat. De afgelopen twee weken brachten bijna 17.000 Brabanders hun stem uit.

Met ruim zeshonderd stemmen voorsprong op de nummer twee staken De Dorini's er dit jaar met kop en schouders bovenuit. In de rest van de top vijf, de zogenaamde 'golden zone', was het dit jaar heel spannend tussen de winnaar van vorig jaar Vieze Jack, Veul Gère uit Tilburg, Niek & Danny uit 's-Hertogenbosch en De Knallers uit Helmond. De tweede plaats was uiteindelijk voor Veul Gère, gevolgd door Vieze Jack, Niek & Danny en De Knallers.

De Dorini's, bestaande uit Dorien Habraken en Marlou van Griensven, waren dolblij met deze trofee. Opvallend was dat ook veel collega-artiesten het nummer van De Dorini's erg kunnen waarderen. Het duo bestaat dit jaar elf jaar dus dat maakt de winst extra feestelijk. (Foto: Gerard Schalkx)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 24 minuten geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 2 uur geleden
Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 21 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie gisteren
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 3 mei, 09:05
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 mei, 07:00