Afbeelding

16e Oldtimerdag in Liempde

Algemeen

Tweede Pinksterdag biedt Liempde – daags na het succesvolle popfestival Limuscene – het decor aan de zestiende Brabantse Oldtimerdag. Terug in d'n Tèd Liemt rekent tussen 10.00 en 18.00 uur weer op veel deelnemers én bezoekers aan het nostalgische evenement.

Bromfietsen, klassiekers, oldtimers, motoren, solexen en tractoren: deze voertuigen zijn voor en na deelname aan de toertochten te bezichtigen in Liempde. De bekende Keistampersrit voor auto's en motoren, die dit jaar de 26e editie beleeft en een omvang heeft van zo'n tachtig kilometer, is gekoppeld aan de Oldtimerdag.

Bezoekers kijken dan ook hun ogen uit tijdens het evenement, dat een dag na muziekfestival Limuscene plaatsvindt. ,,De samenwerking met dit evenement is prima", meldt Paul Saris namens vereniging Terug in d'n Ted. ,,Zo blijven de kermisattracties een dag langer staan en kunnen we de grote tent, die op Eerste Pinksterdag voor optredens wordt gebruikt, een dag later inrichten met inschrijftafels."

Om de nostalgische sfeer te verhogen, is er op Tweede Pinksterdag volop muziek te horen. De organisatie is er ook dit jaar weer in geslaagd muziekgroep The Rocking Navigators te programmeren. De leden zorgen tussen de vertrek- en aankomsttijden van de diverse rubrieken auto's, motoren, tractoren, bromfietsen en solexen voor muzikaal spektakel.

De vertrektijden van de tractoren, oldtimers, motoren en klassiekers zijn respectievelijk 11.00, 12.45, 13.15 en 13.30 uur. Het startschot voor de bromfietsen en solexen klinkt om 11.00 en 12.15 uur. De voertuigen zijn te bezichtigen vooraf en na de ritten. (Foto: Gerard Schalkx).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Vrije tribune: herinrichting Bosscheweg Opinie 1 uur geleden
De coöperatieve Herenboerderij Wilhelminapark hield vorig jaar een open dag. Zondag 2 juni is er weer een.
Excursie Herenboeren Algemeen 3 uur geleden
Logo
Giel en An Konings- van de Pas uit Esch bewonderen in hun Bossche appartement de Yad Vashem-onderscheiding die ze kregen voor hun verzetswerk in de Tweede Wereldoorlog.
'Wat Giel en An Konings deden, was echt levensgevaarlijk' Cultuur 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Omstreden bouwplan aan Postelstraat Esch mag door Bouwen en wonen 19 uur geleden
Sinds vorige week is dit geen vertrouwd beeld meer op de Kampina. De paarden zijn weggehaald door Natuurmonumenten.
Natuurgebied Kampina neemt afscheid van IJslandse paarden Natuur & milieu gisteren
Blik op het oude NS-station in de jaren tachtig.
'Boxtel werd dankzij treinstation plaats met allure' MuBo 10 jaar gisteren
Logo
Marieke Dijkshoorn is de eerste vrouwelijke voorzitter van de Gildenbondsharmonie.
Marieke Dijkshoorn nieuwe voorzitter Gildenbondsharmonie Cultuur 1 mei, 09:02
Logo
Rob Scholten, Mathijs Hendriks, Sjef Vermeer en Nathalie van den Bogaard (vlnr) tonen enkele items die per opbod worden verkocht. Tommie van Alphen maakt de veilingcommissie van ODC compleet.
Van voetbalschoenen Luuk de Jong tot gesigneerd wielershirt Jonas Vingegaard Verenigingen 1 mei, 07:00