Afbeelding

DKA: Raad kiest voor Collectief

Algemeen

De Boxtelse gemeenteraad koos dinsdagavond, in navolging van het college van B. en W. voor het Collectief om invulling te geven aan voormalig milieueducatiecentrum De Kleine Aarde. Politieke partijen Combinatie'95, SP, PvdA/GroenLinks, INbox en D66 steunden het raadsvoorstel. Balans, CDA en VVD stemden tegen. 

Wim van der Zanden (Balans) liet de vergadering na de tweede termijn schorsen om te peilen onder de partijen of het besluit rondom De Kleine Aarde uitgesteld zou moeten worden. Hij ving bot; alleen CDA steunde het voorstel.

Het Collectief, bestaande uit Heijmans, woonstichting Sint-Joseph, Summa College, Helicon Opleidingen, SintLucas, waterschap De Dommel, Maris Projects en de Rabobank. Belangrijke pijlers in de plannen zijn onderwijs, wonen en energie. In totaal werden vijf plannen ingediend. Meerdere politieke partijen drongen tijdens de vergadering aan bij Het Collectief in overleg te gaan met de andere planmakers en ook de omwonenden bij de planvorming te betrekken.

Bij bewonersinitiatief Buren van De Kleine Aarde overheerste teleurstelling na afloop van de gemeenteraadsvergadering. De groep omwonenden van DKA diende eerder een verzoek in tot extra informatie via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Dit verzoek werd eind vorige week ingewilligd. Gerlof Roubos, die namens Buren van De Kleine Aarde insprak tijdens de gemeenteraad, meent echter dat er informatie wordt achtergehouden. Het initiatief stapte naar de rechter om voorafgaand aan de gemeenteraad aanvullende informatie te krijgen. De rechter wees dit oordeel dinsdagmiddag af vanwege de beperkte termijn die er was om het zorgvuldig te beoordelen. Roubos liet dinsdagavond weten dat het bewonersiniatief in bezwaar gaat bij de gemeente wat betreft het Wob-verzoek. Wethouder Peter van de Wiel stelde in een antwoord dat er niet meer informatie is. 

Brabants Centrum besteedt in de editie van donderdag 21 april uitgebreid aandacht aan de besluitvorming rondom De Kleine Aarde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 36 minuten geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 1 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 6 uur geleden
Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen gisteren
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 3 mei, 11:08