Afbeelding

Bakker doet goede zaken...

Algemeen

De kramen, die al in een rij aan de Oude Postbaan stonden opgesteld, werden maandagochtend weer afgebroken en ingepakt, net als de zweefmolen op evenemententerrein D'n Tip. Hier en daar verzamelden groepjes mensen. De meeste inwoners wisten, onder meer door Facebook, dat de Boeremèrt in Liempde niet doorging. Een enkeling was echter nog niet op de hoogte...

,,Ik ben, met flinke tegenwind overigens, vanuit Den Dungen naar Liempde komen fietsen", aldus een man op het Raadhuisplein. ,,Pas toen ik aankwam, hoorde ik dat de Boeremèrt was afgelast. Zonde, ik kwam om foto's te maken. Nu maak ik maar foto's van het opruimen..." Wendy Stads was gekleed in nostalgische kledij en arriveerde met de auto vanuit Hilvarenbeek. ,,Op de snelweg merkte ik dat er een harde wind stond. Jammer dat het niet doorgaat, maar het is een verstandig besluit."

Toon Voets van het Boeremèrt-comité geeft aan dat iedereen begrip heeft voor de situatie. ,,Vanochtend merkten we tijdens de opbouw dat verschillende kramen omvielen door de wind. Vanwege het risico op ongelukken hebben we dit besluit moeten nemen." Of het evenement dit jaar nog doorgang vindt, is nog onduidelijk. Voets: ,,Samen met de andere leden van het comité hebben we binnenkort overleg."

Jos en Ine van bakkerij Jos van Eijndhoven aan de Barrierweg besloten, nadat het nieuws bekend werd, de winkel open te gooien en de producten te verkopen die klaarlagen voor de Boeremèrt. Dat was een slimme zet: binnen enkele uren waren de ruim achthonderd worstenbroodjes uitverkocht en ook het bekende Klumpkesbrood was niet aan te slepen. ,,We hebben het alleen een beetje warm in onze thermokleding die we speciaal voor de Boeremèrt hebben aangetrokken", grinnikt Ine van Eijndhoven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 3 uur geleden
Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 22 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie gisteren
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 3 mei, 09:05
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 mei, 07:00