Afbeelding

Liempde loopt letterlijk uit...

Algemeen

Liempde liep vrijdagavond létterlijk uit voor kerstmarkt Liemt Lopt Uit. Al kort na de start van het evenement vulden de straten rondom het Raadhuisplein zich met mensen die aankopen deden voor de feestdagen, genoten van lekkere hapjes en deelnamen aan spelletjes van verenigingen. Halverwege de kerstmarkt werd de opbrengst van de zesde editie van Op Liemt Gemunt bekendgemaakt: 14.152,60 euro.

De kerstmarkt in Liempde kende dit jaar een andere opzet dan voorgaande edities. Naast Op Liemt Gemunt-ondernemers stonden er ook kramen waar verenigingen en particulieren producten en lekkernijen verkochten of waar bezoekers konden deelnemen aan spelletjes. Zo stelde tennisvereniging De Peppelieren een privéles beschikbaar aan de bezoeker die raadde hoeveel tennisballen in de kraam lagen en mocht iedereen een duik nemen in het schuimbad van de Jeugdvakantieweek Liempde om houten schijven te zoeken. Natuurlijk was er ook allerlei lekkers verkrijgbaar op de kerstmarkt. Van oliebollen tot worstenbroodjes en van marshmallows tot poffertjes: er was voor ieder wat wils.

Net zoals tijdens voorgaande edities werd bekend hoeveel Op Liemt Gemunt, waarbij consumenten muntjes krijgen bij aankopen in Liempde en deze kunnen doneren aan lokale verenigingen, opbracht. Dit bleek ruim veertienduizend euro te zijn, dat bestemd is voor lokale vereniging. Vorig jaar werd een competitie-element ingevoerd, omdat er al jaren een wachtlijst is. De clubs die de minste munten krijgen, maken plaats voor verenigingen van de wachtlijst. Dit jaar zijn dat vogelvereniging De Notenkraker, bridgeclub Liempde en beugelclub De Klöskes. Zij worden tijdens de volgende editie vervangen door rijtuigenvereniging De Koetsiers, Motorclub Liempde en Live in Liempde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 13 minuten geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 1 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 6 uur geleden
Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen gisteren
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 3 mei, 11:08