Landgoed Velder biedt jaarlijks onderdak aan diverse festivals, zoals Dance Nature. Graceland zou ook plaatsvinden op het Liempdse terrein, maar kiest ervoor te verhuizen naar Zelhem.
Landgoed Velder biedt jaarlijks onderdak aan diverse festivals, zoals Dance Nature. Graceland zou ook plaatsvinden op het Liempdse terrein, maar kiest ervoor te verhuizen naar Zelhem.

Graceland niet op Velder

Algemeen

Graceland, het religieus getinte festival, zou van 14 tot en met 16 augustus worden gehouden op landgoed Velder in Liempde. De organisatie meldt vrijdag dat het festival verhuist naar een nieuwe plek: het terrein van camping en conferentiecentrum De Betteld in Zelhem. 

De organisatie laat weten dat de verhuizing nodig was om het festival dit jaar te kunnen organiseren. Vorige week werd bekend dat er te weinig kaarten waren verkocht om Graceland doorgang te kunnen laten vinden. Ook werd gemeld dat deze week de knoop zou worden doorgehakt. Er moesten minimaal duizend kaarten zijn verkocht om groen licht te geven. ,,Het slechte nieuws is, dat we die niet gehaald hebben. En toch gaan we door!" Met die boodschap verrasten de organisatoren woensdag. Ook kondigden ze nieuwe ontwikkelingen aan, waarmee de verhuizing naar Zelhem werd bedoeld. ,,Grootste pluspunt is dat op het campingterrein alle faciliteiten al aanwezig zijn om ruimte te bieden aan concerten, kunstenmakers, sprekers en festivalbezoekers. Dit scheelt enorm in de kosten.", meldt de organisatie van Graceland.

De prijzen voor de kaarten worden aangepast. Er komen aparte festival- en campingkaarten. Voor mensen die al een kaart hebben gekocht, verandert er niets.  Bezoekers die een luxe glampingkaart hebben gekocht, krijgen wel hun extra toeslag van 40 euro teruggestort. Nieuwe tickets kunnen gekocht worden via de website www.gracelandfestival.nl, een plek voor de camping moet apart gereserveerd worden via De Betteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 3 uur geleden
Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 22 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie gisteren
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 3 mei, 09:05
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 mei, 07:00