Afbeelding

Nieuwe strip van Ralph Dikmans in de schappen

Algemeen

De Boxtelse striptekenaar Ralph Dikmans brengt volgende week een nieuw album uit. Na zijn creatie Anders-Man komt hij nu, is samenwerking met scenarioschrijver Ahmed Resh, met Arie de Boskanarie.

De strip handelt over de goudgele kanarie Arie, die op wrede wijze bij zijn ouders op de Canarische eilanden wordt weggerukt. In Nederland weet hij te ontsnappen en belandt in een Overijssels natuurgebied. Wanneer de dieren aldaar last krijgen van stropers, bedenkt Arie een oplossing. 

Het verhaal is geschreven door Resh, die ook voor Donald Duck actief is. Dikmans heeft ook in deze strip enkele Boxtelse karikaturen verwerkt, zoals Hans van Erp van de Dierenspeciaalzaak in winkelcentrum Oosterhof. De cartoon verscheen eerder dit jaar in delen al in huis-aan-huiskrant Mooi Boxtel.

BOEKHANDEL

Het album wordt gepubliceerd bij de Utrechtse uitgeverij Cliché en kost 9,50 euro. Later komt een hardcover uit, die kost 17,50 euro. Tijdens de Stripdagen in Rijswijk op zaterdag 30 en zondag 31 oktober wordt het 32 pagina’s tellende stripverhaal gelanceerd en is daarna verkrijgbaar in de boekhandel. Ook volgt er nog een signeersessie in Bruna aan de Rechterstraat in Boxtel. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Boxtelaar wil zevende maal alpenreus bedwingen voor stichting ALS Sport 43 minuten geleden
Afbeelding
Terugblik op 150 jaar bestaan van Duits Lijntje Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Aldi doet deuren een paar dagen dicht Zakelijk 17 uur geleden
Afbeelding
Passen en meten op Duinendaal voor outfit Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Voertuigenzegening op Markt Boxtel Cultuur 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Boxtel en Wittlich vinden elkaar in Bon Salon Cultuur 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Fotoreportage: Limuscene Live Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Hardlopen Column 23 uur geleden