Woningen in aanbouw in Heem van Selis, twee weken geleden. Dit lopende project heeft prioriteit een. (Foto: Albert Stolwijk).
Woningen in aanbouw in Heem van Selis, twee weken geleden. Dit lopende project heeft prioriteit een. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Doe mee met de enquête over woningbouw van Brabants Centrum en Huis73

Algemeen

Een verhelderende discussie over woningbouw kan Boxtel goed gebruiken. Althans, dat denken Brabants Centrum en de bibliotheekorganisatie Huis73. Gespreksleider Marlies Germanus van de bieb en journalist Pål Jansen van de lokale krant gaan donderdag 25 november onder de noemer ‘In Boxtel staat mijn huis’ met experts om tafel. Dat gebeurt tijdens Praat!, een discussieavond van beide organisaties. Help mee en vul de enquête over woningbouw hier in.

Ook in deze gemeente is een tekort aan huur- en koopwoningen. Voor een steeds grotere groep dreigt een huis als eerste levensbehoefte onbetaalbaar te worden of is de wachttijd ontzettend lang. De landelijke overheid heeft de regie losgelaten, maar ook de markt lijkt geen uitweg te brengen. Wellicht is er een nationale oplossing nodig, maar wat is lokaal mogelijk?

PUBLIEK PRAAT MEE

Tijdens ‘Praat!: In Boxtel staat mijn huis’ komen mogelijke oplossingen aan bod om in Boxtel, Liempde, Esch en Lennisheuvel binnen vijf tot tien jaar uit de wooncrisis te komen. Want is de oplossing echt alleen ‘bouwen, bouwen, bouwen’, zoals politici vaak roepen? Of zijn er ook andere creatieve en snelle oplossingen.

Woningmarktexpert Maartje Martens, directeur-bestuurder Rob Dekker van woonstichting Joost, de Boxtelse architect Cleem Snijders, projectontwikkelaar Mark van Doorn van Janssen de Jong en wethouder Wim van der Zanden schuiven aan tijdens de gespreksavond. Daar komt ook publiek aan het woord. Mensen met ideeën die dé oplossing kunnen vormen, inwoners op zoek naar inspiratie en dwarse denkers: iedereen is welkom. 

ENQUêTE

Brabants Centrum en Huis73 organiseren de actualiteitenrubriek op 25 november gezamenlijk. Woonstichting Joost is ook betrokken bij deze editie, die om 19.30 uur begint. De locatie wordt op een later moment bekendgemaakt. Aanmelden kan vanaf dinsdag 26 oktober via www.huis73.nl. 

Brabants Centrum heeft deze week online een enquête verspreid onder inwoners van de gemeente Boxtel die gaat over de lokale woonbehoefte.

OP DE FOTO: Woningen in aanbouw in Heem van Selis in augustus. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 4 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 11 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 12 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 13 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid gisteren
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46