Woningen in aanbouw in Heem van Selis, twee weken geleden. Dit lopende project heeft prioriteit een. (Foto: Albert Stolwijk).
Woningen in aanbouw in Heem van Selis, twee weken geleden. Dit lopende project heeft prioriteit een. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Doe mee met de enquête over woningbouw van Brabants Centrum en Huis73

Algemeen

Een verhelderende discussie over woningbouw kan Boxtel goed gebruiken. Althans, dat denken Brabants Centrum en de bibliotheekorganisatie Huis73. Gespreksleider Marlies Germanus van de bieb en journalist Pål Jansen van de lokale krant gaan donderdag 25 november onder de noemer ‘In Boxtel staat mijn huis’ met experts om tafel. Dat gebeurt tijdens Praat!, een discussieavond van beide organisaties. Help mee en vul de enquête over woningbouw hier in.

Ook in deze gemeente is een tekort aan huur- en koopwoningen. Voor een steeds grotere groep dreigt een huis als eerste levensbehoefte onbetaalbaar te worden of is de wachttijd ontzettend lang. De landelijke overheid heeft de regie losgelaten, maar ook de markt lijkt geen uitweg te brengen. Wellicht is er een nationale oplossing nodig, maar wat is lokaal mogelijk?

PUBLIEK PRAAT MEE

Tijdens ‘Praat!: In Boxtel staat mijn huis’ komen mogelijke oplossingen aan bod om in Boxtel, Liempde, Esch en Lennisheuvel binnen vijf tot tien jaar uit de wooncrisis te komen. Want is de oplossing echt alleen ‘bouwen, bouwen, bouwen’, zoals politici vaak roepen? Of zijn er ook andere creatieve en snelle oplossingen.

Woningmarktexpert Maartje Martens, directeur-bestuurder Rob Dekker van woonstichting Joost, de Boxtelse architect Cleem Snijders, projectontwikkelaar Mark van Doorn van Janssen de Jong en wethouder Wim van der Zanden schuiven aan tijdens de gespreksavond. Daar komt ook publiek aan het woord. Mensen met ideeën die dé oplossing kunnen vormen, inwoners op zoek naar inspiratie en dwarse denkers: iedereen is welkom. 

ENQUêTE

Brabants Centrum en Huis73 organiseren de actualiteitenrubriek op 25 november gezamenlijk. Woonstichting Joost is ook betrokken bij deze editie, die om 19.30 uur begint. De locatie wordt op een later moment bekendgemaakt. Aanmelden kan vanaf dinsdag 26 oktober via www.huis73.nl. 

Brabants Centrum heeft deze week online een enquête verspreid onder inwoners van de gemeente Boxtel die gaat over de lokale woonbehoefte.

OP DE FOTO: Woningen in aanbouw in Heem van Selis in augustus. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Het Podiumbeest: laatste show Van de Veerdonk in De Serenade Algemeen 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Boxtel geniet van Dommeltheater Algemeen 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
‘Fijn je buren beter te leren kennen’ Algemeen 16 uur geleden
Logo
Afbeelding
Leerlingen JRL mogen weer op expeditie naar Bolivia Algemeen 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
Halloweentocht heeft engerds nodig Algemeen 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Ondernemers Croonpassage brengen leven in de brouwerij Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Muziek in kunstcafé Coupé Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Dinoplaatjes sparen bij supermarkt Plus Algemeen 24 sep, 16:21