Ben van Vegchel poseert in 2010 temidden van de spelers die toen in C1 speelden. Van Vegchel overleed zaterdag op 95-jarige leeftijd. (Foto: Gerard Schalkx).
Ben van Vegchel poseert in 2010 temidden van de spelers die toen in C1 speelden. Van Vegchel overleed zaterdag op 95-jarige leeftijd. (Foto: Gerard Schalkx).

ODC-icoon Ben van Vegchel overleden

Algemeen

Voetbalclub ODC heeft zaterdag het overlijden van erelid Ben van Vegchel bekendgemaakt. Van Vegchel bereikte de leeftijd van 95 jaar en gold als een icoon binnen de Boxtelse voetbalvereniging. Hij overleed zaterdag, een dag nadat de club alle jubilarissen huldigde.

Bij het secretariaat van ODC stond de naam van Van Veghel ruim tachtig jaar in de boeken. De Boxtelaar werd op jonge leeftijd lid van de club waar hij zelf op hoog niveau voetbalde en niet minder dan 39 jaar elftalleider was. Dankzij zijn grote betrokkenheid bij de club werd Van Vegchel onder meer koninklijk onderscheiden, werd hij benoemd tot erelid, kreeg hij de zilveren KNVB-speld en werd hij bij zijn vertrek als elftalleider benoemd tot Kei van een Boxtelaar.

Op wedstrijddagen liet Van Vegchel geen enkele wedstrijd passeren, ook dit seizoen was hij vrijwel altijd present. Steevast stond hij bij de hoofdtribune in sportpark Molenwijk om de spelers van 'zijn' eerste elftal succes te wensen. Ook overhandigde hij de pupil van de week een bal waarop alle handtekeningen van de selectiespelers waren gezet. Bij het behalen van promotie naar de tweede klasse in 2014 werd Van Veghel letterlijk door de selectie op handen gedragen.

Binnen de jeugdafdeling was Van Vegchel eveneens populair. Hij toonde altijd interesse in de prestaties van alle jeugdteams; zelf gaf hij ruim vijftig jaar leiding aan jeugdteams.

Brabants Centrum staat donderdag 21 januari uitgebreid stil bij het overlijden van een voetbalicoon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 52 minuten geleden
Oranje Festival Boxtel opent vrijdag 26 april om 19.00 uur met internetsensatie Boer Harm.
Boer Harm stuwt kaartverkoop Oranje Festival Boxtel op Cultuur 3 uur geleden
Logo
Brunchconcert fanfare Sint-Lambertus Gemonde.
Sint-Lambertus Gemonde geeft smaakvol concert Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Kampioensrace voor Taverbo nog niet helemaal gelopen Sport 5 uur geleden
Roel van der Sloot dirigeert het On Stage Orkest.
Gildenbondsjeugd swingt met Angela's Project Cultuur 5 uur geleden
Door het verlies van zondag, dreigt degradatie voor de rugbyers van het Boxtelse/Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters.
Degradatie dreigt voor rugbyteam Ducks/Oysters Sport 6 uur geleden
Kay Karssemakers vliegt voorbij het publiek met op de achtergrond het fraaie landschap van Zuid-Tirol.
Karssemakers rijdt naar top 15 in Trentino Sport 6 uur geleden
Het vrouwtje voert haar jongen terwijl het mannetje, dat de prooi gebracht heeft, buiten de nestkast zit en toekijkt.
Liempdse slechtvalken hebben eigen 'realityshow' Natuur & milieu 7 uur geleden