Na een nacht zonder brandmelding was het maandagochtend opnieuw raak. In een brandgang achter de woningen aan de Molenweide ging opnieuw een auto in vlammen op. (Foto: Henk van Weert).
Na een nacht zonder brandmelding was het maandagochtend opnieuw raak. In een brandgang achter de woningen aan de Molenweide ging opnieuw een auto in vlammen op. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

Zesde brand in amper zes dagen

Algemeen

UPDATE - Nadat er in de nacht van zondag op maandag geen brandmeldingen binnenkwamen, was het maandagochtend opnieuw raak. In de brandgang achter de woningen van Molenweide, tussen de Deken De Wijsstraat en de Dr. P.M. Hoekstraat brandde rond kwart voor negen een personenauto volledig uit. 

Jos Vervoort woont om de hoek. Hij rook een brandlucht en ging kijken wat er aan de hand was. ,,Ik zag al snel dat er rook uit een auto kwam en riep naar anderen dat ze 112 moesten bellen. Dat was al gebeurd. Toen ben ik naar een andere buurman gerend waarvan ik weet dat die een brandblusser heeft." Die werd leeggespoten, maar dat zette geen zoden aan de dijk. Op het moment dat de brandweer arriveerde, stond het voertuig al in lichterlaaie. ,,Het begint nu wel erg dichtbij te komen. Heel akelig. Zelf heb ik mijn auto onder de carport staan. Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als daar de auto in de fik staat..." 

,,De kinderen waren net naar school en ik stond boven mijn tanden te poetsen, toen opeens de politie binnenstond", vertelt Jos Verberne, de eigenaar van de uitgebrande auto. Hij reageert redelijk laconiek. ,,Het is maar een auto hè... Wel lastig, ik ben bezig met een verhuizing. Dat was ook de reden dat de auto nu achter bij de garage stond: om spullen te laden. Meestal staat ie voor ons huis", zegt de bewoner van de straat Molenweide.  (Foto: Henk van Weert).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het protestants kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel werd in 1812 gebouwd en is ontworpen door de Boxtelse architect, landmeter en politicus Hendrik Verhees. Op de achtergrond de toren van de Sint-Petrusbasiliek.
Ruud van Nooijen belicht historie van Boxtelse protestanten MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Kas Beekmans tijdens een training op het TT-circuit in Assen op zijn nieuwe 600cc motor. De Boxtelaar promoveert komend seizoen naar een hogere klasse met zwaardere motoren.
Kas Beekmans promoveert naar zwaardere 600cc klasse Sport 17 uur geleden
Ramon Mulder (rechts) van Irene in duel met twee spelers van Mosa. De Gemondenaren misten veel kansen, waardoor ze uiteindelijk met 0-1 in eigen huis verloren.
Irene verliest thuis in duel van gemiste kansen Sport 18 uur geleden
De oud-gedecoreerden in Esch maken er een gezellige Koningsdag van. De officieuze bijeenkomst vormt een treffen van bekenden. Er is altijd wel wat bij te praten en de bewoners kennen elkaar allemaal.
Onofficiële bijeenkomst gedecoreerden Esch smaakt naar meer Cultuur 19 uur geleden
Vorig jaar werd de Boxtelse groep wandelaars onderweg aangemoedigd en voorzien van koffie en thee met een wafel door vrijwilligster Willemien Renders en haar man Henk.
Wandelen naar de Sint-Jan. Voor 'Met je hart' Verenigingen 19 uur geleden
RKSV Boxtel maakt nog altijd kans op het kampioenschap in de vijfde klasse D. De munselploeg won met 2-1 van Riel.
Boxtel wint zware strijd tegen tien man van Riel en blijft in kampioensrace Sport 20 uur geleden
Logo
De Oranjebraderie in Boxtel trok zondag volop bekijks. Het winkelend publiek kwam voor de koopjes, maar ook aan de kinderen was gedacht. Zo liep er een gigantische aap door het centrum.
Jagen op koopjes, potje darten en rondjes draaien in de carrousel tijdens drukbezochte Oranjebraderie Boxtel Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 22 uur geleden