Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Museumnacht

zaterdag 6 april 2024 18:30 tot zondag 7 april 0:30

Muziek, poëzie, cultuur, maar ook biljarten en darten: het komt allemaal samen tijdens de Boxtelse Museumnacht die MuBo zaterdag 6 april organiseert. Dat vindt plaats in zowel het museum aan de Baroniestraat als in de zaal van ‘buurman’ B-Town. 

Het unieke evenement wordt. voor zover bekend, voor de eerste keer in Boxtel georganiseerd. MuBo én B-town zijn geopend van 18.30 tot 00.30 uur. In het museum kan de bezoeker de succesvolle expositie ‘Op kroegentocht’ bezoeken en daar biljarten en darten. Ook zijn twee historische gidsen aanwezig voor een korte rondleiding over de geschiedenis van Boxtel. In de zaal van B-town wordt muziek gemaakt van en voor jong en oud.

Om 19.15 uur start de groep Wanted, onderdeel van de band Angela’s Project, met een optreden. Drie kwartier later treedt het Dükerskoor op. Iets na negenen begint de tweede formatie van Angela’s Project The Limits met spelen. 

Ook bijzonder is de ‘poetry slam’ van Martje Wijers die om 22.05 uur begint. De van origine Boxtelse schrijft gedichten, treedt op en ‘slamt’. Haar gedichten zijn zoet en vilein, doorspekt met schrijnende humor en met een vleugje engagement. Ze schrijft onder andere over stof dat nooit stopt met vallen, klamme ballen in zwembroeken en tweedehands verlangen. 

Wijers is voormalig Nederlands kampioen poetry slam (2020) en stond eerder in de finale van het Nederlands kampioenschap in 2017, 2018 en 2019. Ze vertegenwoordigde ons land op het WK in Parijs en bereikte daar de halve finale. 

Na haar poëzievoordracht treedt Wijers ook op met haar band Collectief Kauwgom. De formatie Two of Us, bestaande uit de Boxtelaren Adrie van Osch en Jos Vervoort, sluiten de Museumnacht muzikaal af. Oud-docent Nick van der Veer is spreekstalmeester en zal tussen de bedrijven door de bezoekers kennis laten maken met zijn vertel- en theaterkunsten.

Locatie