Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree. Foto: Bas van den Biggelaar.

Vrijmarkt, spellen en muziek

zaterdag 27 april 2024 10:30 tot 23:30

De verjaardag van koning Willem-Alexander wordt volop gevierd in Boxtel. Te beginnen met Oranje Festival Boxtel op vrijdagavond 26 april (lees elders op deze pagina). Maar ook de dagen erna is er van alles te beleven in hartje Boxtel. Zo loopt er op zaterdag een vuurspuwer rond... 

Basisschoolleerlingen zijn op Koningsdag al vroeg uit de veren. Tijdens de jaarlijkse schooltoernooien op de velden van sportverenigingen MEP en ODC wordt bepaald welke klas de beste hockey- en voetbalploeg vormt. 

Op 27 april opent om 10.30 uur de vrijmarkt voor kinderen in het centrum van Boxtel. Vanaf 13.00 uur zijn op de Markt diverse spellen en activiteiten voor de jeugd. De organiserende stichting Boxtel Vooruit heeft dit jaar het circus als thema gekozen. Behalve dat er een vuurspuwer is ingeschakeld, komt er een ouderwetse draaimolen op de Markt. Ook kunnen bezoekertjes knutselen en is er een foto-hok. 

Vanaf 16.30 uur zorgt het plaatselijke SR-JR DJ-Team voor feestmuziek op de Markt. Om 19.30 uur speelt de coverband MmoozZ. Zondag 28 april staat hartje Boxtel vol kramen vanwege de Oranjebraderie. De Eindhovense band Giddy Limit speelt die dag op de Markt vanaf 16.00 uur de pannen van het dak. 

Voor het Oranje Festival Boxtel zijn kaartjes à 12,50 euro te koop. Alle overige activiteiten zijn gratis te bezoeken. 

t De Oranjebraderie maakte vorig jaar na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree. Foto: Bas van den Biggelaar.

Locatie