Alleen in Esch verschijnen nog stralende kinderen met versierde fietsjes op straat.
Alleen in Esch verschijnen nog stralende kinderen met versierde fietsjes op straat. Foto: Albert Stolwijk.

Versierde fietstocht

zaterdag 27 april 2024 10:45

De verjaardag van koning Willem-Alexander wordt zaterdag 27 april ook in Esch weer gevierd, met vooral activiteiten voor de kinderen. Stichting Evenementen Commissie Esch (Soesch) houdt het knus en vertrouwd.

De dag begint met de welbekende optocht van versierde fietsen. De stoet vertrekt om 11.00 uur vanaf dorpshuis De Es richting Het Buitenhuis aan Het Nieuwland onder begeleiding van fanfare Sint-Willibrordus. Daar wordt de Nederlandse vlag gehesen en samen het Wilhelmus gezongen. De kinderen met de mooist versierde tweewielers maken kans op een kleine prijs.

De Essche gedecoreerden hebben in de ochtend een feestelijk programma in Boxtel.

VRIJMARKT

Direct na de optocht is er in en rond De Es van alles te doen voor de jeugd. Er is een bingo, er staan springkussens en er zijn diverse spellen. Natuurlijk is er ook wat te snoepen en te drinken. De ouders kunnen bij de bar in het dorpshuis hun natje en droogje halen. Daarnaast is er een vrijmarkt waar de kinderen spulletjes voor een zacht prijsje kunnen verkopen. Hiervoor dient iedereen zelf zijn of haar eigen spulletjes en kleedje mee te nemen. De oranjeactiviteiten bij het dorpshuis duren tot 16.00 uur.

ORIËNTATIETOCHT

Carnavalsvereniging ‘t Bacchuscorps houdt 27 april een oriëntatiefietstocht. Deelnemers kunnen kiezen voor een route van 25 of 45 kilometer. Deelnemers kunnen tussen 12.00 en 13.30 uur vertrekken vanaf De Es. Daar is ook de mogelijkheid om in te schrijven à 2,50 euro per persoon. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis meedoen.

Locatie