Beelden van een eerdere expositie van kunstenaar Henk Visch in het Boxtelse museum MuBo, die goed werd bezocht.
Beelden van een eerdere expositie van kunstenaar Henk Visch in het Boxtelse museum MuBo, die goed werd bezocht. Foto: Peter de Koning, 2019.

Expositie Henk Visch

dinsdag 2 april 2024 8:30 tot vrijdag 28 juni 12:30

Henk Visch exposeert zijn werk van 2 april tot en met 30 juni in Sint-Ursula aan de Baroniestraat. Dit in het kader van tien jaar MuBo en het culturele programma van het museum: Samen op Stap in Cultureel Boxtel.

Tijdens werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur en op vrijdagen tot 12.30 uur kunnen bezoekers genieten van de kunstwerken gemaakt door de internationaal bekende kunstenaar die tussen 1974 en 1981 woonde en werkte in Boxtel. Het werk van Visch wordt over de hele wereld tentoongesteld: van China tot Canada. De kunstenaar heeft er vele prijzen mee in de wacht gesleept. In 1980 begon Visch met beeldhouwen en veel van zijn objecten staan ook in Nederland, zoals Lonely Feelings on Landing dat op het plein voor de bibliotheek aan de Burgakker is te bewonderen. 


Marc Cleutjens, 2016.

Een van Visch’ creaties is opgenomen in de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968, die in museum De Fundatie in Zwolle te zien zijn. Tijdens zijn periode in Boxtel, maakte hij tekeningen en etsen, een aantal daarvan is verworven door de gemeente Boxtel in het kader van een toenmalige regeling. Een selectie van ruim twintig stuks is te zien in de hal van de hoofdingang van het voormalig klooster Sint-Ursula. Toegang tot de expositie is gratis.

Locatie